5 tips voor het kiezen van het perfecte Valentijnsboeket

Kies de juiste bloemen voor jouw geliefde
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op Valentijnsdag wil je jouw geliefde natuurlijk verrassen met een perfect Valentijnsboeket. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste bloemen kiest? Wij geven je 5 tips, zodat jij met een gerust hart bloemen geeft aan diegene waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

boeket tips valentijnsdag
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

1. zorg ervoor dat ze vers zijn…

Je geeft je geliefde geen chocolade die over de datum is, dus dat doe je ook niet met bloemen! Als je de bloemen koopt bij je bloemist, check dan of ze vers zijn door te voelen aan het gedeelte waar de bloem en de stengel elkaar raken. Hoe steviger dit gedeelte aanvoelt, hoe verser de bloemen zijn. 

2. … en lang houdbaar

Als de bloemen symbool staan voor jouw liefde, dan wil je natuurlijk niet dat ze gaan hangen op 15 februari. Om je boeket zo lang mogelijk mooi te houden, zorg je ervoor dat de stengels schuin afgesneden zijn met een scherp mes (niet met een botte schaar!) en dat je ze in vers water zet in een schone vaas. 

3. heb lef!

Denk je aan Valentijnsdag, dan denk je aan rode rozen. Maar jij hoeft natuurlijk niet voor deze veilige optie te gaan! Toon lef en kies je bloemen uit op basis van de lievelingskleur en/of geur van je geliefde, of probeer zijn/haar karakter vorm te geven in een boeket. Kom je er zelf niet helemaal uit? Je bloemist helpt je graag bij het kiezen van een mooie bloemencombinatie en het schikken van jouw perfecte Valentijnsboeket!

4. maak hem/haar aan het lachen... niet aan het niezen

Bezorg je geliefde kriebels in de buik, niet in de neus! Als jouw liefje last heeft van hooikoorts, blijf dan weg van bloemen als hyacinten, chrysanten en zonnebloemen. Kies liever voor bloemen als hortensia, tulp, iris en lelie

5. Maak het persoonlijk

Als je druk bent met werk, kan het verleidelijk zijn om even snel een boeket online te bestellen. Maar dan weet je niet precies wat je krijgt en hoe de bloemen eruit zien! Als je kunt, kies je bloemen dan zelf uit bij je lokale bloemist. Dat maakt het extra persoonlijk! 

meer liefde

De ene liefde is de andere niet. Wist je dat de Grieken onderscheid maakten in verschillende soorten liefdes? Welke liefde jij op Valentijnsdag ook viert: er is voor iedere liefde een passend boeket. Liefde gaat niet altijd over rozen, maar onze DIY's wel! Ga daarom ook eens aan de slag met een bloemenkaars (met rozen), rozenscrub of het ultieme liefdesdrankje met rozen! We zijn benieuwd hoe jij jouw geliefde verrast met bloemen. Deel je het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen?