Zo creëer je een bloemenode aan de liefde

Floral Signature van Floral Artist Oz Garden
Geschatte leestijd: 4 minuten

Bloemen zijn een geweldig expressiemiddel. En daarom legt Cécile van Oz Garden, een bekende Franse Floral Artist, je graag uit hoe zij bloemen gebruikt om haar gevoelens te uiten. Met behulp van haar tips stel je jouw eigen liefdesverklaring samen en breng je een bloemenode aan jouw grote liefde. Lees verder en laat je inspireren. 

Floral signature_OzGarden
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

bloemstukken als poëzie

Cécile, eigenaresse van bloemenboetiek Oz Garden in Parijs, heeft een grote passie voor bloemen. Ze omschrijft haar boetiek als een juwelenkist vol bloemen, planten en poëzie. De poëzie is tevens voelbaar in de manier waarop Cécile haar bloemstukken samenstelt: spontaan en volledig op gevoel. Dit leidt tot de meest prachtige en verrassende combinaties. Wanneer Cécile een bloemstuk maakt, denkt ze altijd aan de persoon die het stuk gaat ontvangen. Want zoals ze zelf zegt: "Een bloemstuk maken voor iemand om wie je geeft is altijd een mooi gebaar."

Floral signature_OzGarden

creëer een ode aan de liefde

Om je eigen bloemenode aan de liefde te creëren, kun je je onder andere laten inspireren door schilder- of dichtkunst. Voor deze 'ode aan de liefde', liet bloemenkunstenares Cécile zich inspireren door 'De rozen van Heliogabalus' van Lourens Alma Tadema. Heb je je inspiratiebron gevonden? Laat je dan meevoeren in het moment en laat leiden door je intuïtie. Luister naar je gevoel en probeer dit uit te drukken in het bloemstuk dat je creëert.

Het sleutelwoord? Lef! Creëer je eigen wereld en durf interessante of verrassende bloem- en plantcombinaties te maken. Werk bijvoorbeeld met hoogteverschillen en combineer sterke stelen met fragiele bloemen. Waar wacht je nog op? Verras jouw geliefde met een ode aan de liefde en ontdek hieronder de benodigdheden en het stappenplan. 

benodigdheden

  • Steekschuim (biologisch afbreekbaar)
  • Snoeischaar
  • Een vaas die matcht bij het bloemstuk dat je in gedachten hebt. Hier heeft Oz Garden een grote, rechthoekige pot gebruikt om het bloemstuk een 'golvend' silhouet te kunnen geven. 
  • Verschillende stevig bloeiende takken, zoals magnolia, en meer flexibele takken, zoals brem
  • Verschillende langstelige bloemen, zoals tulpen, ranonkels en anjers
  • Verschillende bloemen met sterke, gemakkelijk te snijden stelen, zoals roos, trosroos, sering en hortensia 
  • Verschillende fragiele bloemen, zoals lathyrus, gipskruid, clematis, nerine en lisianthus (deze bloemen brengen 'lichtheid' in het boeket, alsof de wind er doorheen waait)
MainFlowers_bouquetOzGarden

zo maak je een 'ode aan de liefde'

Stap 1: doordrenk het (biologisch) steekschuim met water en plaats het in een vaas of pot. 

Stap 2: begin met de belangrijkste, langere takken om de basislijn op te bouwen. Steek ze op gevoel op de gewenste plek. Cécile gebruikte als 'hoofdtakken' magnolia's om een golvend silhouet te creëren.

Stap 3: prik vanaf de basis - het laagste punt van je bloemstuk - compacte bloemen met korte, stevige stelen (zoals hortensia's, rozen en seringen). Vervolgens steek je aan de zijkant bloemen met langere stelen, zoals lathyrus, ranonkels en tulpen. De flexibele bloemstelen (zoals brem) steek je ertussen, zodat ze het bloemstuk lekker 'luchtig' maken. En ook hier geldt: je kunt het niet fout doen, je doet het op gevoel! 

Oz Garden_Floral signature

Stap 4: speel met hoogtes en steek op legere plekken nog wat extra bloemstelen. Bedenk hoe de wind door je bloemstuk zou waaien... 

Stap 5: bekijk het geheel van een afstandje en loop eromheen. Ziet het er aan alle kanten goed uit? Wil je nog wat bijwerken of spat de liefde er al vanaf?

Stap 6: tijd om jouw geliefde te verrassen!

Hoe ziet jouw bloemenode aan de liefde eruit? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen! 

meer inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om jouw liefde te verklaren met bloemen? Ontdek dan eens de Floral Signature van Yoko Negi, zodat je met jouw zelfgemaakte flower cloud het hoofd van jouw geliefde in de wolken brengt. Of laat je inspireren door de Floral Signature van A.P. Bloem en maak een stilleven van bloemen dat zo uit een schilderij lijkt te komen. Voor je dagelijkse dosis florale inspiratie volg je ons natuurlijk op InstagramFacebook en Pinterest.

Oz Garden_Floral signature