Zo breng je een bloemstuk tot leven

Floral Signature van Floral Artist Kasia Borowiecka

Kasia Borowiecka, Floral Artist uit Londen, is gespecialiseerd in het maken van statement-bloemstukken. Haar florale kunstwerken zijn een lust voor het oog en zijn vrijwel allemaal geïnspireerd op de Japanse bloemschikkunst Ikebana, wat zoiets betekent als 'bloemen tot leven brengen'. Kasia legt je graag uit hoe je zelf een statement piece maakt. Lees snel verder, bekijk haar tips & tricks en ga aan de slag! 

Kasia
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

FLORAL ARTIST Kasia Borowiecka

Floral Artist Kasia Borowiecka is eigenaar van Cosmos&Plum, een florale designstudio in Londen. Kasia's liefde voor bloemen uit zich in haar studio op allerlei verschillende manieren. Zo verwerkt ze haar florale kunst onder andere in video, stilleven fotografie en beeldende kunst. Haar bloemstukken zijn opvallend en hebben dankzij de verschillende hoogtes, vormen en de flinke dosis lef, vrijwel altijd een 3D-effect. Ook kenmerkend voor haar stijl is het gebruik van fruit en typische seizoensbloemen.

Kasia

creëer jouw eigen 'ikebana' statement piece

Om je eigen versie van Kasia's opvallende bloemstukken te maken, gaat het erom dat je - met opzet - fascinerende vormen en tegenstellingen creëert. Wees dus niet bang om combinaties of kleuren te gebruiken die je normaal achterwege zou laten en laat vooral je gevoel spreken. De kunst van 'Ikebana-bloemstukken' is namelijk om een specifieke emotie over te brengen op de persoon die het boeket ziet. 

Kasia

dit heb je nodig

  • Snoeischaar
  • Een vaas die past bij het bloemstuk dat je in gedachten hebt, met voldoende ruimte om je bloemen te schikken
  • Tape of flower frog (bloemenprikker)
  • Diverse bloemen - Kasia gebruikte tulpen, klaprozen, Sandersonia (Chinese lantaarn), mini-allium, gloriosa en orchidee.
  • Fruit (bijv. druiven en grapefruit)
Kasia

zo maak je een statement piece

Stap 1
Maak een raster met tape of zet je flower frog in de vaas, zodat je bloemen straks genoeg steun krijgen en beter op hun blijven staan wanneer je ze aan het schikken bent. 

Kasia

Stap 2
Begin met het schikken van de bloemen. Denk na over verschillende invalshoeken en vormen van je bloemstuk. Tip: denk niet te veel na, volg je gevoel!  

Kasia

Stap 3
Ga verder met het schikken van de bloemen en probeer een mooi evenwicht te vinden tussen korte en lange stelen (maak hoogteverschillen). Bekijk het stuk van een afstand en van verschillende kanten. Voeg hier en daar nog wat bloemstelen toe. Ga door totdat je tevreden bent met resultaat.  

Stap 4
Als je statement piece klaar is, geef 'm dan een mooie plek in huis. Leg er fruit omheen als verlengstuk van je florale kunstwerk en als versterking van het gevoel dat je ermee wilt overbrengen. Tip: voor het mooiste resultaat kies je fruit in dezelfde kleuren als je bloemen.

Kasia

meer statement pieces

Hoe zit jouw florale statement piece eruit? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook de de hashtag #mooiwatbloemendoen. Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor het creëren van een uniek bloemstuk? Ontdek dan eens de bloemenwolk van Yoko Negi, of maak een stillevenboeket, geïnspireerd op die van A.P Bloem.