Ontdek hoe Yoko Negi een bloemenwolk maakt

Creëer zelf haar signature piece, gewoon vanuit je eigen huis
Geschatte leestijd: 3 minuten

Een bloemenwolk is een van de signature pieces van gerenommeerd bloemstylist Yoko Negi. En het mooie is: van deze wolk van een creatie hoef je niet alleen te dromen! Ontdek hieronder hoe je in slechts een paar stappen jouw eigen flower cloud maakt.

bloemenwolk flowercloud yoko negi
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

bloemstylist Yoko Negi

De Japanse bloemstylist Yoko Negi staat bekend om haar prachtige, florale creaties. Yoko maakt niet alleen de mooiste (bruids)boeketten, bloemenkransen en etalage ontwerpen, maar werkt ook samen met tentoonstellingen en fotografen. Yoko’s klanten bevinden zich voornamelijk in Europa en Azië. Zelf is ze voornamelijk te vinden in Parijs, Rotterdam en Tokyo, waar ze niet alleen de mooiste florale creaties maakt, maar ook haar passie en kennis deelt door middel van workshops. 

Zelf een bloemenwolk maken

Een bloemenwolk is niet alleen Yoko’s signature piece, maar ook een van haar favoriete florale creaties. En dat snappen we! Je kunt deze tijdloze blikvanger volledig naar eigen wens maken en oneindig variëren in vorm, grootte en bloemenkeuze. Wat kleur betreft kan alles: maak een harmonieus geheel door kleuren die in elkaar overlopen, kies voor bloemen in dezelfde kleurtinten, of maak een speelse combinatie met knalkleuren. Ook leuk: verwerk typische seizoensbloemen in je bloemenwolk en wissel ze af per seizoen.

Dit heb je nodig

  • Kippengaas
  • Snoeischaar
  • Verse bloemen naar keuze. Tip: kies voor bloemen die mooi blijven als ze drogen. In dit voorbeeld gebruikte Yoko o.a. anjers, craspedia en lathyrus
  • Gedroogde bloemen naar keuze. In dit voorbeeld gebruikte Yoko o.a. limonium en gipskruid
  • Bevestigingsmateriaal, afhankelijk van hoe en waar je je bloemenwolk wilt ophangen. Denk aan touw of etalagedraad, schroefhaak etc.
  • Eventueel: maak je eigen ‘bloemenlaboratorium’ en gebruik natuurlijke, biologische kleurstof om je bloemen de gewenste kleur te geven. Hoe langer je een bloem in kleurstof laat liggen, hoe meer kleur de bloem krijgt. 

Zo maak je een bloemenwolk

Stap 1

Bedenk hoe je jouw florale droom in het echt wilt vormgeven. Verzamel alle benodigdheden en breng een bezoekje aan je lokale bloemist voor verse (en gedroogde) bloemen, of droog je bloemen zelf

Stap 2

Knip het kippengaas in het gewenste formaat en buig het gaas totdat je tevreden bent over de vorm. Laat je fantasie de vrije loop! Om gemakkelijk te werk te gaan, is het handig om het gaas (tijdelijk) aan een touw aan een schroefhaak te hangen die je in het plafond bevestigd. Als het mogelijk is, doe dit dan gelijk op de plek waar je de bloemenwolk permanent wilt ophangen.   

Stap 3

Steek de bloemstelen in het kippengaas. Indien nodig kun je een stuk van de bloemsteel afknippen. Speel met kleur totdat je de gewenste uitstraling hebt bereikt. 

bloemenwolk kippengaas zelf maken

Stap 4

Hang je bloemenwolk op een mooie, prominente plek in huis. Denk bijvoorbeeld aan de hal, boven de eettafel of bij je zithoek. 

Stap 5

Laat de natuur z’n werk doen en zie hoe de bloemenwolk langzaam opdroogt. Als er lege plekken in het kippengaas ontstaan doordat de verse bloemen zijn opgedroogd, kun je daar nog wat extra (droog)bloemen insteken. 

We zijn ontzettend benieuwd naar jouw eindresultaat en zouden het heel leuk vinden als je het wilt delen via Facebook of Instagram met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #floralsignatures. 

Meer Floral Signatures

Enthousiast geworden door het maken van deze signature piece? Ontdek dan ook de floral signature van A.P. Bloem en ga aan de slag met een stilleven van bloemen. En voor een dagelijkse dosis florale inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Facebook en Pinterest.

yoko bloemenwolk
bloemenwolk floral signatures