Stylingtips hortensia

Vers of gedroogd, de hortensia is altijd in stijl

Of je nou van de frisse kleuren van verse hortensia’s houdt, of het nude kleurenpalet van de gedroogde bloem: met deze stylingtips haal je het beste uit de hortensia.

Stylingtips voor de hortensia
Hortensiaboeket met alchimella

Zo maak je een vers hortensiaboeket

Hortensia’s, dat zijn niet bepaald muurbloempjes. Met hun ronde vormen maken ze indruk in iedere vaas. Om een fris boeket te maken zoals op de foto, heb je een paar hortensia’s nodig in het blauw, wit en roze, wat alchimella en een flinke vaas. Je pakt de alchimella als eerste, legt de hortensia’s er tegenaan en knipt de stelen schuin af op een lengte die jij mooi vindt. Water in de schone vaas, boeket erin en klaar.

Hortensia's drogend aan de waslijn

Of liever droogbloemen?

Misschien houd je in plaats van de frisse kleuren meer van de nude tinten van gedroogde hortensia’s. In dat geval laat je de bloemen drogen, bijvoorbeeld met knijpers een lijn - zorg wel dat de bloemen goed droog hangen. Na het drogen geniet je eindeloos van de zachte kleuren van je hortensia’s. Voor het kleurcontrast haal je natuurlijk ook nog regelmatig verse hortensia’s in huis.

 

 

Roze droogbloem hortensia

Stijltips voor gedroogde hortensia’s

We zien je het bijna denken…droogbloemen? Is dat niet ouderwets? Nee dus! Gedroogde hortensia’s hebben prachtige kleuren en zijn helemaal van nu als je ze leuk stylt. Website Design Sponge laat zien hoe je dat doet, met vooral veel kleine vaasjes, groene en roze hortensia’s. Lees de stylingtips voor gedroogde hortensia’s op DesignSponge.com