Restjes verwerken was nog nooit zo mooi

Maak je bestek op (met bessen en bloemen)!

Met een paar losse bloemen wordt het kerstdiner opeens een floraal verhaal vol natuurlijke materialen en stille, stralende luxe.

Beste keus voor je bestek

Je geeft een eindejaarsdinertje? Een tafelstuk verhoogt de feestvreugde enorm, maar neemt a) veel plek in, b) beneemt je gasten het zicht op elkaar en c) is eigenlijk meer iets voor je tante Agaath. Alternatief: bestek in servetten vouwen met een lintje erom heen. En daarin dan de calla, rozenbottel, ilex, euphorbia en phalaenopsis steken die je overhebt van je decembercollage. Aan tafel legt iedereen de takjes gewoon om zijn bord: heerlijk achteloos boho chic.

Restjes verwerken was nog nooit zo mooiEen beetje Dickens, maar dan hipster

Ben je meer het type voor vintage eco-chic, kies dan grof geweven stof als servet en bindt het bestek samen met een twijgje tijm. Dennentak kan ook, maar kan gaan plakken door de hars. Tijm heeft de betere dennenboomuitstraling, maar dan zonder sticky gedoe en met een heerlijke, kruidige geur.

Spicy servetten (coniferen, opgepast!)

Wil je de koperkleuren eco luxe laten terugkomen op tafel, dan bindt je je servetten samen met kaneelstokjes. Precies de juiste kleur, helemaal op thema qua natuurlijke materialen en bovendien de ultieme winterspecerij. Voor het groen kun je van alles gebruiken, maar de gemiddelde conifeer kan best wat takjes missen en het groen is lekker zacht en soepel om samen te binden.

Restjes verwerken was nog nooit zo mooi mooiwatbloemendoen.nl