DIY: prachtige paaskrans met droogbloemen

Een krans voor maandenlang plezier

Verwelkom jezelf en je gasten deze Pasen in stijl. Met een prachtige paaskrans! En het leuke is: de mini-variant van deze paaskrans dient perfect als eierkransje voor op je paastafel. Dat is dubbel genieten! Door gebruik te maken van droogbloemen geniet je ook maanden na Pasen nog van je krans(en), dus dat is driedubbel genieten. Lees verder, bekijk benodigdheden en de stappenplannen. Veel plezier met de DIY's!

paaskrans droogbloemen | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

diy: paaskrans maken

Met een paaskrans met droogbloemen en eitjes creëer je het ultieme paasgevoel. Hang de krans aan je voordeur en geef je gasten (en jezelf) een warm welkom, of hang 'm aan de muur voor een vrolijke paassfeer in huis. Ook leuk: leg je zelfgemaakte krans op de eettafel als stralend middelpunt en zet er, voor extra sfeer, een waxinelichthouder met -lichtje in. Zodra Pasen voorbij is haal je de neppe (paas)eitjes uit de krans en geniet je nog maandenlang van je krans met droogbloemen. Kun je ook niet wachten om aan de slag te gaan met deze DIY? Pak je k(r)ans, haal de benodigdheden in huis en ga aan de slag. Zelf maken is simpel! 

Dit heb je nodig voor de grote paaskrans

 • Gedroogde bloemen en grassen. Wij gebruikten Helipterum (zonnestrobloem), gipskruid, solidago, avena (haver), Massasa, limonium en Phalaris (kanariegras) 
 • Nep eitjes om in de krans te steken 
 • Ijzerdraad
 • Een rond frame (wij gebruikten een basiskrans van stro)
 • Lint of tape (om de krans op te hangen)

Zo maak je de grote paaskrans

 1. Verzamel de droogbloemen en nep-eieren die je voor de krans wilt gaan gebruiken. Droogbloemen koop je bij het tuincentrum, de bloemist of online. Tip: werk met een kleurenschema. Bedenk welke kleuren jij voor je krans wilt gaan gebruiken en zoek daar de mooiste droogbloemen bij. Steek de droogbloemen stuk voor stuk in het frame of zet ze aan je frame vast met fijn ijzerdraad. Steek ook wat nep-eieren op de gewenste plekken in het frame. 
 2. Ga hiermee door totdat het frame niet meer zichtbaar is en je tevreden bent met het resultaat. 
 3. Hang de paaskrans aan je voordeur of op een andere plek naar keuze met het lint of tape. 
mini eierkrans paaskrans droogbloemen | mooiwatbloemendoen


DIY: eierkransjes maken

Op zoek naar mooie decoratie voor op je eettafel met Pasen? Zoek niet verder! Deze schattige eierkransjes zijn makkelijk om te maken en prachtig om te zien. Bijkomend voordeel van de droogbloemen is dat je niet alleen tijdens Pasen, maar nog vele weekenden erna je gekookte eitje in de krans kunt zetten. Je kunt ook een LED-lichtje in het kransje zetten, of de kransjes wat breder maken en ze gebruiken als decoratie rondom een waxinelichthouder. Bekijk hieronder de benodigdheden en het stappenplan en ga aan de slag met de DIY. 

Dit heb je nodig voor de eierkransjes

 • Bloemen en grassen. Wij gebruikten Helipterum (zonnestrobloem), gipskruid, solidago, avena (haver), Massasa, limonium, Phalaris (kanariegras) en thijm. 
 • Ijzerdraad
 • Schaar
 • Basis van duurzaam oase of spaghnum mos in kippengaas 
 • Eierdopjes
 • Gekookte eieren

Zo maak je de eierkransjes

 1. Verzamel de droogbloemen die je voor de kransjes wilt gaan gebruiken. 
 2. Maak met ijzerdraad of kippengaas een klein frame voor je eierkransjes dat precies groot genoeg is om je eierdopjes in te zetten.
 3. Steek de droogbloemen stuk voor stuk in het frame of zet ze vast met fijn ijzerdraad. Ga hiermee door totdat je frame niet meer zichtbaar is en je tevreden bent met het resultaat.
 4. Kook de eieren voor je tafelgenoten en zet de mini-paaskransjes klaar op de paastafel om daar straks de gekookte eitjes in te zetten. 

Meer inspiratie en DIY's voor pasen

Kun je nog wel wat meer (paas)inspiratie gebruiken? Ga aan de slag met dit ei-catching paasboeket voor het ultieme paasgevoel, of ontdek deze 6 simpele en leuke paas-DIY's. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

paaskrans voordeur | mooiwatbloemendoen