Boeketrecept: een eiermandje vol geluk

Een smaakvol paasboeket
Geschatte leestijd: 2 minuten

Geef je bloemen deze Pasen eens een andere plek om te shinen: zet ze in een kek eiermandje! Zo geef je je boeket een feestelijke touch en zorg je voor een extra vrolijk paasgevoel.

paasboeket eiermand eieren | mooiwatbloemendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Een paasvaas naar eigen smaak

Maak van je paasvaas een uniek exemplaar. Decoreer je eiermandje letterlijk naar eigen smaak. Ga je voor (zelf beschilderde) gekookte eitjes of kies je voor je favoriete chocolade paaseitjes? Durf je die verwenner-ei niet aan en speel je liever op safe? Kies dan voor gekleurde nep-eitjes.

Dit heb je nodig

  • Een (vintage) eiermand 
  • Een kleine glazen vaas (om de bloemen en het water in te doen)
  • Bloemen die jou een goed gevoel bezorgen. In dit voorbeeld gebruikten wij  Limonium, Allium, Lathyrus, Ranonkel, Campanula, Oxypetalum en Scabiosa
  • Echte of neppe eieren naar keuze

Zo maak je het

Dit paasboeket zelf op tafel zetten? Eitje! Vraag je lokale bloemist om een boeket samen te stellen met bloemen naar jouw keuze, of geef bovenstaand bloemenlijstje door aan je bloemist. Zelf je boeket schikken kan natuurlijk ook. Lees daarvoor eens onze tipsZet vervolgens een met water gevuld vaasje in de eiermand. Vul de eiermand met eieren en plaats tenslotte het boeket in de vaas. Klaar! 

Meer (paas)inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken om het ultieme paasgevoel te creëren? Ontdek dan eens dit ei-catching paasboeket, ga aan de slag met een paaskrans met droogbloemen of zet de natuur op tafel met een boomstam-etagère. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook

bloemen in paasboeket | mooiwatbloemendoen
paasboeket eiermand | mooiwatbloemendoen