Voor een eierpunch (acht personen) heb je nodig:
- Eetbare viooltjes*
- Blaadjes munt
- Eigeel van 8 eieren
- 1 vanillestokje
- 500 ml brandewijn
- 400 gram suiker
- Keukenthermometer
- 8 glazen water

Aan de slag
Klop het eigeel, suiker en de inhoud van het vanillestokje tot een glad en romig mengsel. Verwarm dit mengsel au bain-marie en voeg de brandewijn langzaam, al roerend, toe. Gebruik de keukenthermometer om de temperatuur onder de 85 graden te houden, anders wordt het mengsel te gaar.

Pak je mooiste glazen uit de kast en vul ze met je huisgemaakte advocaat. Garneren met viool- of muntblaadjes en je bent klaar!
Als je de overgebleven advocaat in een gesteriliseerde fles schenkt, kun je deze enkele weken bewaren!
*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.