Fleurige iconen

Bloemklassiekers

Sommige bloemen hebben een speciaal plekje in ieders hart. Het zijn bloemklassiekers. Deze gevestigde orde is er eentje in de categorie 'kan niet misgaan'. Weet je niet van welke bloemen de ontvanger houdt of kun je niet kiezen? Geef dan een van deze bloemen, want hiermee schiet je altijd in de roos. 

Doan Ly X The Green Gallery Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Doan Ly X The Green Gallery

Roos

De koningin van de bloemen, de liefdesbloem. Ze wordt bezongen, er wordt over haar gedicht en haar naam wordt gegeven aan kleine meisjes die ooit net zo krachtig willen bloeien. De roos - of het nu de klaproos, wilde roos of pioenroos is - zal als Queen B(loem) voor altijd een klassieker blijven. (beeld boven)

Orchidee

Elegant, stijlvol en veelzijdig. Er zijn meer dan 25.000 soorten van de orchidee, dus er zit er altijd een bij die bij je past. Haar symboliek is net zo wonderschoon: ze staat voor zuivere vriendschap. Die met je bestie of jezelf natuurlijk. 


Anthurium

Niet zo lang geleden deelden we de resultaten van een gave anthuriumworkshop. We maakten een bloemenkunstwerk met de exotische anthurium en gaven tips hoe je hier thuis ook mee aan de slag kan gaan. Hiermee bewijst de prachtige Zuid-Amerikaanse schoonheid maar dat ze nog altijd meetelt. 


Strelitzia

De excentrieke strelitzia raakt nooit uit de mode. Een behoorlijk statement, maar een die wel wel durven te maken. Deze opvallende verschijning wordt al sinds de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Wellicht te danken aan haar symboliek, want strelitzia symboliseert onsterfelijkheid. 


Lelie

Hoe kan het ook anders dan dat lelie op de lijst van iconen staat? Deze prachtbloem heeft vele verschijningen, verschillende soorten symboliek en tal van manieren om te stylen. Solo of samen, de lelie is hoe dan ook een welkome gast in de vaas.