De wederopstanding van de anjer

Heldin uit Griekse Oudheid bloeit weer op

Goed nieuws voor anjer-liefhebbers: deze klassieke schoonheid is terug! Ze is populairder dan ooit, maakt deel uit van stijltrend Traditional Sentiment, en verovert zowel bloemvazen als rode lopers. Met haar sensuele uitstraling en goddelijke symboliek inspireert de anjer niet alleen grote modeontwerpers, maar ook onze ideeën over vrouwelijkheid en ouder worden.

anjer close up
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

stijlvolle comeback

Wie schilderijen uit de Renaissance bekijkt, zal vrijwel overal vrouwen en godinnen met anjers zien: in de Griekse Oudheid stond deze bloem symbool voor ultieme vrouwelijkheid, vanwege haar kwetsbare maar krachtige verschijning, gerafelde bladeren en subtiele kleuren.

Maar net als met zoveel populaire dingen, verloor ook de anjer plots haar glorie. Ze verdween voor lange tijd naar de achtergrond en leek te worden overtroffen door de pioenroos, chrysant en ranonkel. Gelukkig is daar verandering in gekomen en heeft deze klassieke beauty een stijlvolle comeback gemaakt, net als een Griekse godin in wederopstanding. Ze inspireert jonge vrouwen, grote modeontwerpers en verandert bovendien onze kijk op ouder worden. De anjer is weer helemaal hot en dat maakt ons blij!

Goddelijke bloem

De botanische naam van de anjer, 'Dianthus', is afgeleid van het Griekse 'Dios', wat 'God' betekent. Geen wonder dat ze daarom ook wel 'goddelijke bloem' wordt genoemd. Modeontwerpers laten zich graag inspireren door de gelaagdheid, luchtigheid en gekartelde randjes van de anjer: het resultaat is een vernieuwende modetrend waarin rokken met ruffles, zachte kleuren, en blousen met bijzondere mouwen centraal staan. Dat klinkt misschien wat zoet, maar het oogt vooral luchtig en vrouwelijk: net als anjers die uitwaaien in de lente.


meer inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van deze prachtbloem? Steek je handen uit de mouwen, ga aan de slag met een badzout met anjers, begonia en rozen en duik in een heerlijk bad, of duik de keuken in voor deze heerlijk frisse labneh met olijfolie en anjers! Volg ons ook op Instagram, Pinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie.