Meeslepende boeketten van Swallows & Damsons

Geïnspireerd door tuinen en fine art

Anna, inititiatiefnemer van Swallows & Damsons, werkte al een tijdje in de bloemenwereld toen ze besloot toe te geven aan haar creatieve onrust. Middenin een buurt met antiekzaken en historische bezienswaardigheden opende zij haar eigen bloemenzaak. Geïnspireerd door tuinen en fine art maakt zij hier boeketten die niet zouden misstaan in een galerie. 

Als je een blik werpt op het Instagramaccount van Swallows & Damsons spat de liefde voor de kunsten van je scherm. De weelderige overdaad aan bloemen tegen achtergronden die ons doet denken aan oud-Hollandse taferelen lijken stuk voor stuk geschilderde stillevens. 

 

Niet alleen voor de Koningin 

Het hoogtepunt van Anna's carrière dusver was het maken van een boeket voor de Koningin van Engeland. Maar haar creaties zijn niet alleen weggelegd voor de adel. In de shop in Sheffield kun je terecht voor een 'gewoon' boeket of een creatie voor een speciale gelegenheid. 

Nieuwsgierig geworden naar deze boeketkunstenares? Of benieuwd hoe je met planten aan de slag kunt gaan op een artistieke manier? Lees dan snel het openhartige interview met Anna in de vierde editie van The Green Gallery. Ook bijzonder mooi: The Golden Issue (editie vijf) is net uit!