Maak kennis met Anna van Swallows & Damsons

Een bloemiste met passie uit Sheffield

Je kent het wel. Het ene moment scroll je rustig van foto naar foto in je Instagram feed en het andere moment ontdek je een ware diamant in de vorm van een wel héél fijn Instagram account. Zo ook de feed van Swallows & Damsons. We zijn helemaal verliefd op de prachtige foto’s van schitterende boeketten, gefotografeerd op donkere, ietwat mysterieuze, achtergronden.

Bloemisterij Swallows & Damsons, zeven jaar geleden opgericht door Anna Potter in Sheffield, weerspiegelt de passie die ze heeft voor rustiek en vintage glamour. We konden niet wachten om Anna beter te leren kennen en haar te vragen hoe ze is begonnen in de bloemenwereld en wat ze het leukste vind aan haar werk. 

Swallows & Damsons Mooiwatbloemendoen.nl

Zijn bloemen altijd al een passie van je geweest? En wat heeft je geïnspireerd om je eigen bloemisterij te beginnen? 

"Mijn liefde voor bloemen is ontstaan toen ik een kind was. We hadden een grote tuin en mijn oma kweekte veel rozen, die ik vervolgens met veel plezier plukte om er parfum van te maken! Sinds die tijd hebben bloemen een speciale plaats in mijn hart gekregen. Nadat ik afgestudeerd was en een diploma in de Fine Arts op zak had, kreeg ik de kans om te werken bij een bloemisterij in Sheffield. Na een tijdje kreeg ik daar steeds meer het gevoel dat ik mijn creativiteit niet meer kon uiten, dat frustreerde me. Ik wilde werken in een natuurlijke, groene omgeving en dat bleek er op dat moment nog niet te zijn. Ongeveer zeven jaar geleden opende ik mijn eigen bloemisterij zodat ik de boeketten kon creëren die ik leuk vind." 

Wat zijn de grootste uitdagingen geweest? 

"De bloemisterij was een grote uitdaging. Toen we erin trokken zag de ruimte eruit als een stoffig jaren tachtig kantoor met TL-lampen en loszittende plafondtegels. Hoe meer muren we weghaalden en plafonds we openbraken, hoe beter de ruimte voelde."

Je hebt inmiddels een groot aantal volgers op Instagram – hoe belangrijk is Social Media geweest voor het succes van je onderneming?

"Instagram heeft ons bereik enorm vergroot, zelfs internationaal. Ik raak steeds weer geïnspireerd door het werk van andere bloemisten, kunstenaars en fotografen. Het is heel bijzonder om op deze manier met iedereen in contact te komen."

Wat is het leukste aan je werk?

"Ik mag de hele dag met bloemen werken. We leren de klanten kennen en krijgen zelfs de kans om een rol te spelen in de meest belangrijke momenten van hun leven."

Wat is het hoogtepunt in je carrière tot op dit moment?

"Het maken van een boeket voor koningin Elizabeth II (van Engeland), was zeker een hoogtepunt."

Waar haal je je inspiratie vandaan?

"Alles om me heen. Van kunst tot design, mode tot interieurs en Nederlandse stillevens tot de natuur, inspireren mij."

Wat zijn jouw favoriete bloemen?

  • Voor de lente, de ranonkel.

  • Voor de zomer, de pioenroos.

  • Voor de herfst, de dahlia.

  • Voor de winter, de Helleborus (kerstroos)

Welk advies geef je een startende bloemist?

"Volg je eigen spoor!"

Wat zijn je toekomstplannen?

"We hopen dat we, als merk, op internationaal niveau een blijvende rol mogen spelen in de wereld van bloemen en tegelijkertijd de lokale bloemisterij te zijn middenin een gemeente: een familiebedrijf met ouderwetse waarden en normen."

Wil jij ook meegenieten van deze prachtige foto’s? Je kan Swallows & Damsons hier op Instagram en Facebook volgen!