Exposé #17: Bas Meeuws

Geschatte leestijd: 1 minuut

Met trots presenteren we Exposé, een serie portretten waarin we je voorstellen aan bijzondere, toonaangevende mensen die iets met bloemen en/of planten hebben. In editie #17 laten we je kennis maken met de Nederlandse digital florist Bas Meeuws.

Meeuws zet met digitale middelen de natuur naar zijn hand. Hij fotografeert bloemen en maakt daar vervolgens in Photoshop een digitaal boeket van. Op die manier kan hij bloemen uitvergroten, kleur en schaduw aanpassen of een winterbloem als de tulp naast een zomerse pioenroos plaatsen. Zo komt hij tot een perfect fotografisch stilleven. Kijk bovendien niet op van een kevertje hier en daar: in kunst kan alles.


Van fysiek naar floraal

In het interview lees je hoe Meeuws van een fysiotherapeut met een passie voor fotografie transformeerde in een toonaangevende digital florist, met exposities over de hele wereld. Met de zeventiende-eeuwse stillevens als voorbeeld en de moderne vertaling ervan als handelsmerk. Hij vertelt ook over zijn lievelingsbloemen, zijn drang naar vernieuwing en zijn project in het Muiderslot.

Bas Meeuws Exposé 17 Mooiwatbloemendoen.nl