DIY: art installatie met pioenrozen

Creëer een bont kunstwerk met bloemen

De pioenroos mag in de stijltrend Crazy Illusions, waarin kleurrijke eyecatchers centraal staan, zeker niet ontbreken. Geef de bloem een ereplekje in huis door er een heus kunstwerk mee te maken! Deze spectaculaire art installatie DIY is geïnspireerd op de werken van de Japanse kunstenaar Azuma Makoto. Ben je klaar voor wat bloemenkunst? Haal dan snel de benodigdheden én het Crazy Illusions gevoel in huis! 

diy pioenroos kunst mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Stap 1

Vul de pot met verschillende bloemlagen. Gebruik per laag verschillende bloemen, zodat het een bont geheel wordt. Na elke laag bloemen vul je de pot aan met (gedestilleerd) water. Je kunt het water eventueel ook pas toevoegen als de pot volledig gevuld is met de verschillende bloemlagen. Met gedestilleerd water blijven de bloemen net wat langer mooi, maar kraanwater kan natuurlijk ook.

Stap 2

Ga door totdat de pot tot de rand gevuld is. De deksel van de pot zorgt ervoor dat de bloemen niet naar boven drijven.

Stap 3

Kies je voor een grote pot? Gebruik dan het groen van de bloemen als extra opvulling in het midden van de pot. Nog een handige tip: als je een groot pincet gebruikt kun je overal net wat beter bij. 

Wist je dat...

  • Je bloemen op deze manier een paar dagen langer mooi blijven dan in een vaas?
  • Je jouw boeket eerst in een vaas kunt doen, en ze een tweede leven kunt geven met deze DIY als ze niet meer zo vers zijn? 

Meer over Crazy Illusions

Meer weten over de trends van dit seizoen of benieuwd naar andere DIY’s? Lees dan alles over stijltrend Crazy Illusions of laat je inspireren door het digitale lookbook. We zijn benieuwd hoe jij deze stijltrend gaat toepassen. Laat ons jouw art installatie zien via Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.