Een opgeruimd huis dat ruikt naar bloemen

Als Marie Kondo door je condo

Het is niet zomaar dat we bij het aanbreken van de lente jeuk krijgen in onze handen. We willen opruimen, ontspullen, schoonmaken en de balkondeuren openzetten. Ruimte maken voor een nieuw seizoen, een schone lei en zelfs nieuw leven. De grote voorjaarsschoonmaak is een gevestigd begrip. En wat voelt er frisser en schoner dan een vers boeket vol voorjaarsbloemen op tafel? 

Lente Mooiwatbloemendoen.nl

Marie Kondo weet raad

Ken je Marie Kondo nog? Door haar nieuwe Netflix-serie 'Tidying up'is deze Japanse opruimgoeroe opnieuw het gesprek van de dag. Wees gewaarschuwd: het nietsvermoedend kijken van een aflevering kan zo het opruimvirus aanwakkeren. Je herkent de incubatieperiode aan de drang om een grote rol vuilniszakken aan te schaffen, en de wil om erna de rest van je spullen te ordenen. Een tafel waar je niet gelukkig van wordt? Weg ermee! Een onoverzichtelijke kledingkast? Zó vouw je je kleding op. Een lade vol prullaria? Dan mag je je tegoed doen aan de prachtige opruimbakjes die we van veel Scandinavische merken voorbij zien komen. 

Een heerlijke incentive

We weten allemaal dat alvorens je kunt opruimen je eerst rommel gaat maken. Te midden van de balen kleding, onaangeraakte keukenattributen en schoenendozen vol stoffige sneakers kun je de motivatie kwijt raken. Waar ben ik aan begonnen? Geef jezelf daarom een incentive. Als je de laatste vuilniszak hebt weggebracht, mag je erna door naar de bloemist voor een extravagant boeket. 

Laat de lente maar komen!

Bloemen in huis maken blij. Een huis wordt een thuis. Een lege tafel wordt een hoekje. Leeg en kil wordt minimalistisch en gezellig. In de trend van de grote voorjaarsschoonmaak kun je kiezen voor een luchtig boeket met een of maximaal twee tonen in het palet. Mooie, lange stelen van je favoriete bloemen afgewisseld met takken staan elegant samen in een vaas. En dan nu: voeten omhoog en het resultaat van je opruimwoede bekijken. Geniet ervan, je hebt het verdiend!