Een moment voor jezelf omgeven door de natuur

Powernappen tussen de bloemen en planten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben je toen aan even me-time? Even niet meer van alles moeten, constante ‘mamáááá’s’ en/of even weg van je scherm? Sleur een daybed de tuin in of hang een hangmat aan je balkon en zet een fijn muziekje op. Om het helemaal heerlijk te maken brand je wat salie en herhaal je jouw affirmaties met je zelfgemaakte bloemenkristallen in je hand.

Midseason Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

De kracht van de natuur

De afgelopen jaren hebben we al veel geschreven over de kracht van bloemen en planten. Zo zorgen bloemen voor positieve emoties, verslaan ze zonder moeite jouw ochtendhumeur en hebben ze bewezen gezondheidseffecten op ouderen. Maar ook worden bloemen als medicijn al sinds mensenheugenis ingezet.

Alle zintuigen op standby

Sluit je ogen en laat alles wat je voelt, proeft, ruikt en hoort op je inwerken. Waren dat de vleugels van een vlinder die op een bloem dwarrelde? Ruik je de focaccia met bloemen die in de oven zit? De zoete nasmaak van margrietenlollies nog op je tong. Concentreer je alleen op het ritselen van de bloemen en planten om je heen – of een meditatiepodcast - en golf weg op de rust. Twintig minuten of twee uur later ben je na deze powernap écht even refreshed.

Meer zomerse inspiratie

Waar je ook helemaal zen van wordt zijn de DIY’s die we voor midseason in petto hebben. Maak je eigen bloemkristallen, bereid een fleurige pavlova of drink eens een mocktail met prachtige ijsbollen vol bloemen. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

Een moment voor jezelf Mooiwatbloemendoen.nl