DIY: bloemkristallen voor bij je affirmaties

De kracht van de natuur
Geschatte leestijd: 2 minuten

Bloemen laten je goed voelen, net als kristallen. Best kans dat je ergens een rozenkwarts in huis hebt slingeren. Een prachtige steen met positieve invloeden op eigenliefde, zelfacceptatie en relaties. Maar hoezeer de naam ook doet vermoeden dat de bloem van de liefde hier aan te pas is gekomen, niets is minder waar. Gelukkig kun je met deze DIY de kristallen- en bloemenwereld samenbrengen.

DIY: bloemkristallen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Epoxy giethars
  • Droogbloemen naar keuze
  • Mengbekers en -spatels
  • Nitril handschoenen
  • Weegschaal
  • Mal naar keuze

Zo maak je het

Stap 1: drogen van de bloemen

Als je bloemen in epoxy gaat gieten is het erg belangrijk dat de bloemen goed droog zijn, epoxy en vocht gaan namelijk niet goed samen. Je kunt droogbloemen gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om de bloemen die jij wilt ingieten zelf te drogen (zo doe je dat).

Stap 2: UV epoxy aanmaken

Volg de instructies van de epoxy op de verpakking goed op. Om tot een goed resultaat te komen is het erg belangrijk dat de mengverhouding nauwkeurig wordt gehanteerd. Weeg daarom altijd af met een weegschaal en zorg dat je de epoxy op de juiste manier mengt. Het is aan te raden om eerst losmiddelvloeistof in de mal te aan te brengen, deze is geschikt voor siliconen. Hierdoor gaat het kristal later, na uitharding, makkelijker uit de mal.

Stap 3: de bloemen in epoxy gieten

Nadat je de epoxy hebt aangemaakt gaan we de bloem in epoxy gieten. Giet eerst een klein laagje epoxy in de mal en duw daarna met een mengspatel de bloem op zijn plek. Nadat het eerste laagje is gegoten, kun je de rest van de mal tot de rand vullen met epoxy. Laat de epoxy vervolgens minimaal 24 uur uitharden.

Stap 4: final touches

Nadat de epoxy is uitgehard kun je het resultaat voorzichtig uit de mal halen. Het kan zijn dat het resultaat een beetje dof is op sommige plekken. In dit geval kun je het kristal polijsten, zodat de glans weer terug komt.

meer zomerse inspiratie

Laat je weten hoe jouw bloemenkristal is geworden? Deel jouw resultaat via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En ben je toe aan meer zomerse inspiratie? Ontdek dan eens ons zomerdossier vol DIY's, zomerse recepten en boeketrecepten.