DIY: hangende kerstboom van bloemen

De kerstboom heeft er een concurrent bij

Wow! Deze hangende kerstboom van bloemen is een echte blikvanger. Wél het kerstboom-gevoel, geen spar. Ideaal voor ruimtes die je luchtig wilt houden of als je echt indruk wilt maken. Deze alternatieve kerstboom kun je maken in maatje XL, maar natuurlijk ook in small. Het concept en uitwerking blijft gelijk, net als het wow-effect.

Hangen bloemenboom voor kerst Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor een hangende kerstboom

Hangen bloemenboom voor kerst Mooiwatbloemendoen.nl

Zo maak je een hangende kerstboom van bloemen

Kies een mooie plek uit waar je jouw bloemenboom wilt hangen. Knoop een kerstbal, bloem of waterglaasje aan een dun draad en bevestig deze aan het plafond. Het goede nieuws: dit is de eerste stap naar jouw eigentijdse kerstboom. Het “slechte” nieuws? Deze stap moet je  nog 50 keer herhalen..

Bedenk van tevoren goed wat voor vorm je wilt, eventueel kan je iets schetsen op papier. Een organische vorm of juist een super strakke kegel? Denk er ook aan dat de vorm driedimensionaal is, voor het beste resultaat loop je dus regelmatig rondom. Alsof je een boeket aan het schikken bent.

Uiteraard kun je deze alternatieve kerstboom helemaal eigen maken. Kies voor bont, traditioneel rood of de trendkleur van het nieuwe jaar. Dat kun je doorvoeren in de kerstballen en bloemen, maar ook in de kleur van het touw.

Langer plezier van je hangende kerstboom

Als je langer plezier wilt van je hangende bloemenboom kun je de bloemen het beste plaatsen in watervaasjes of waterbuisjes. Niet alle bloemen hoeven in water te staan. Gipskruid kan je bijvoorbeeld ook gedroogd ophangen. Wil je zo lang mogelijk plezier van je alternatieve kerstboom? Kies dan uitsluitend voor droogbloemen of kies voor bloemen die mooi opdrogen naarmate ze langer hangen. Bekijk hier hoe je zelf bloemen droogt.

Volop genieten van een klassieke kerst

Meer kerstinspiratie opdoen? Bekijk het kerstboeketrecept met warme tinten, de prachtige guirlande om zelf te maken en de DIY glazen kerstbal met florale verrassing. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.