Boeketrecept: kerstboeket vol warme tinten

Een boeket vol typische kerstbloemen en -takken

Dit jaar draait kerst om warmte, tradities en saamhorigheid. Het gevoel van een knisperend haardvuur. Beeldig ingepakte cadeaus, een tafel vol heerlijkheden en een overdaad aan lampjes in en rondom het huis. Dit kerstboeket vol typische kerstbloemen in warme tinten hoort hier helemaal bij. Rood in al haar schakeringen sieren de vaas en warmen je hart. We kunnen de zwoele stem van George Michael al bijna horen...

Kerstboeketrecept met warme tinten Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig voor het kerstboeket

Zo maak je het kerstboeket

Het kerstboeket vol warme tinten maak je met eigen gekozen bloemen of met de suggestie van typische kerstbloemen hierboven. Vraag je lokale bloemist een boeket te schikken of ga zelf aan de slag en speel met het thema. Er is maar één regel: een boeket van dit kaliber vraagt om véél bloemenpracht.

Kippengaas over de bovenkant van de vaas kan helpen om de bloemen steviger te positioneren in de vaas. Ook kan vulling in de vaas helpen om wat hoger te schikken. Eventueel zou je ook gebruik kunnen maken van duurzame oase waarin je de bloemen kunt steken.

Denk bij dit boeket vooral aan de driedimensionale vorm. De bloemen staan niet alleen rechtop, maar ook naar voren en opzij. De vorm is afhankelijk van de plaats waar je het boeket wilt plaatsen. Plaats je het boeket tegen een muur – zoals het voorbeeld op de foto – dan zorg je voor een plattere achterzijde.

Volop genieten van een klassieke kerst

Meer kerstinspiratie opdoen? Bekijk de hangende bloemenboom, de prachtige guirlande om zelf te maken en de DIY glazen kerstbal met florale verrassing. Kan je niet genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.