Organiseer een florale hanami-brunch

Een gathering met kersenbloesem in de hoofdrol

Vier het voorjaar met een eeuwenoude Japanse traditie: de hanami-brunch. Door stil te staan bij de komst van een nieuw seizoen geef je kleur aan je leven en sta je op een mooie manier stil bij het verstrijken van de tijd. Dus zet de deuren naar buiten open en nodig je geliefden uit! 

Het nieuwe Azië

Voorheen werd er vooral naar het westen gekeken, maar vandaag de dag kijken we graag naar Azië. Want dáár gebeurt het. Of eigenlijk, daar gebeurde het altijd al. Niet alleen de Scandinavische bovenburen zijn heer en meester van het slow-life minimalisme, ook Azië wint met eeuwenoude expertise en verfijning terrein.

Een hanami-brunch

In Japan is er een oud gebruik waarbij mensen de schoonheid van bloemen, en dan met name kersenbloesem (sakura), bewonderen tijdens een openluchtpicknick onder een kersenboom. Ze noemen het hanami, en die vindt plaats als de lente begint, in de korte periode dat de kersenboom bloesemt. 

Wij creëren een westerse variant: een binnen/buitenbrunch waarbij de deuren wagenwijd open staan en gehoopt wordt op verwarmende zonnestralen. De kersenbloesem, chrysanten, magnolia’s en andere Aziatische schoonheden zetten we in mooie vazen op tafel. 

Eten van twee walletjes

Gelukkig hoef je vandaag niet te kiezen tussen de oude en nieuwe wereld. Dek de tafel à la Kinfolk en combineer deze tafelsetting met een lokale en Aziatische proeverij. Je gasten worden wakker met een zijdezachte latte. Geen cacao, maar échte eetbare bloemblaadjes geven de zoete kick. Gezonde sandwiches met verse ingrediënten en eetbare bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, ook de maag weet er flink van te smullen. Verspreid over de tafel vind je heerlijke (Aziatische) brunchhapjes. Staan de deuren naar de zomer al open?

De tweede gang, en derde, en vierde..

Brunches mogen lang duren, dus neem de tijd en geniet als je weer trek hebt van een op een pokébowl geïnspireerde salade vol vitamines en kleur. Kom je er niet uit met de subtiele houten eetstokjes? Relax, gebruik dan ‘gewoon’ je lievelingsbestek. De dumplings zijn de uitsmijter van de dag. Deze deegverrassingen met Aziatische knipoog stillen de honger tot ver in de avond. Of wacht, was er misschien nog eentje over om het af te leren? Al dit lekkers gaat uiteraard vergezeld met een bloesemcocktail, dan wel niet virgin. Want tijdens een lentebrunch moet er ook geproost worden, nietwaar?

Het gevoel van bloesem op je lijf

Hoe denk je dat een bad vol bloesem voelt? Misschien wel als een zoete wolk. Of als een zachte streling. Dát gevoel wil je vandaag vasthouden. Hul jezelf in een flowy outfit met een nude-kleurige jurk (of is het stiekem een negligé?) en een (vintage) kimono. Je gaat op in de sfeer van de dag. En vergeet niet, het is officieel voorjaar, dus gooi je haren lekker los en wandel rond op blote voeten. Is dat geen verademing na een seizoen vol lagen wol? 

De lente voelt als de zondag van de week. Geen zorgen, volop genieten, een opgeruimd huis en dito hoofd en het vergeten van de klok. Weet je wat..? Volgende week doen we het stilletjes over!

SaveSaveSaveSave