De mooiste bruidsboeketten met hortensia

Symbool van liefde en schoonheid

Jullie gaan trouwen! Tijd om de bruiloft te plannen. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Van locatie tot thema, van dé perfecte jurk tot de uitnodiging en van de tafelindeling tot aan het bruidsboeket. Zoveel keuze! Geen stress, wij hebben de mooiste bruidsboeketten met hortensia opgesnord om je te inspireren. 

Hortensia bruidsboeket Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Ryan Ray Photography

Waarom hortensia?

De prachtige hortensia is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze als je een bruidsboeket gaat kiezen. Maar waarom eigenlijk niet? Deze prachtige bloem in bolvorm is jaarrond verkrijgbaar en biedt ieder seizoen bijpassende kleuren. Pastel in het voorjaar en rode tinten in het najaar, prachtig passend bij de kleuren van het bruiloftsthema én de natuur. 

Gracieuze body

Aan één hortensia heb je al behoorlijk veel. Met haar volle, ronde body vult ze vlot een bruidsboeket op. Maar massief wordt het niet, de kleine bloemetjes van de bol ogen lieflijk en gracieus. En laat dat laatste nou net één van de symbolische betekenissen zijn van deze knapperd. 

Combineer erop los

Probeer een bruidsboeket met een paar witte hortensia’s en roze rozen, witte hortensia’s met groenwerk of houd het simpel met een hortensia die meerdere kleuren lijkt te hebben. Of beken kleur en kies een hortensia in de kleur van zijn pak of accessoires. Een pastelblauwe hortensia staat niet alleen beeldig bij jouw witte jurk, het matcht ook met zijn zomerse colbert in ijsblauw. 

Copyright: Kristen Kilpatrick