Boeketrecept: een stilleven met de anjer

Terug naar de renaissance

Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen de anjer met liefde als personage op weelderige doeken. Een boeket met deze romantische, kleurrijke bloem resulteert in een bloeiend stilleven waar je je ogen niet vanaf kunt houden. 

Anjer Mooiwatbloemendoen

Dit heb je nodig:

Laat het boeket het woord doen in het stilleven dat je wilt creëren. Kies voor een rustige hoek met een tafel en mooi linnen tafelkleed. Het boeket rust in een glazen, klassieke vaas en ernaast staat een bijzondere grafische verschijning met een enkele tak van de orchidee. Is het geen plaatje?

Rust in kleur

Door de kleuren niet teveel uit de vaas te laten spatten, krijg je een rustige setting waar je even naar blijft kijken. Kies voor pastel, wit en zachte tinten. Het is aan de veelzijdige verschijningsvormen van de anjer om de kijker te betoveren. 

Ster van het doek

Op religieuze schilderijen is de anjer regelmatig te zien; als symbool van de heilige Maria, als symbool voor het lijden van Christus of als figurant in verlovingsscènes. De bloem vraagt erom om in de spotlight te staan met haar fotogenieke voorkomen. Aan jou de taak om het onderwerp van het doek te bepalen!