Blooms: een verzameling van de meest vooruitstrevende bloemkunstenaars

Van bloemen die in de ruimte zweven tot ingevroren boeketten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een gigantische bloemenkrans die aan onzichtbare touwtjes in de straten van Tokyo zweeft, rode rozen die zijn achtergelaten bij een verlaten postkantoor, en een prullenbak die uitpuilt van de bont gekleurde boeketten in de straten van de Upper East Side in NYC – dat is een kleine greep uit het moois dat is verzameld in het boek Blooms, waar het werk van 80 verschillende florale kunstenaars van over de hele wereld in wordt uitgelicht.

Bloemen die een verhaal vertellen

Het boek laat zien dat bloemensierkunst de laatste decennia naar een nieuw niveau is getild, en dat we het stadium van alleen maar mooie boeketten maken in oase zonder verhaal of bijgedachte ver zijn gepasseerd. De bloemen van deze kunstenaars staan duidelijk niet meer op zichzelf, maar vertellen een verhaal. Ze nemen als kameleons de vorm van hun omgeving aan: van mode evenementen en bruiloften tot pop-up displays en de styling van modeproducties.

Nieuwe concepten

Blooms laat het werk van de 80 van de beste, spannendste en meest vooruitstrevende bloemkunstenaars van over de hele wereld zien. Gevestigde namen en nieuwe, opkomende talenten zoals Cecilia Fox, Azuma Makoto, Debeaulieu, Brittany Asch, Grace & Thorn, JamJar Flowers, The Blue Carrot, AESME, Palais, Urban Flower Co, Scarlet & Violet en Frida Kim Flowers brengen nieuwe concepten in een klassieke traditie tot leven. 

Een must voor in de boekenkast van iedereen die van bloemen en design houdt. Het boek Blooms is hier verkrijgbaar. Nog mooier: opengeslagen op je koffietafel. Naast een fenomenaal boeket bloemen natuurlijk.

Deze winactie is gesloten - de winnaars zijn gekozen.