Bloemlezing: de orchidee

Breng een ode via een bloem

Iedere maand verschijnt op Mooiwatbloemendoen.nl een Bloemlezing; een bijzonder gedichtje geschreven door Kim Triesscheijn en prachtig geïllustreerd door bekende illustratoren als Maki Studio SjoeSjoe en Studio Boot. Deze Bloemlezing staat in het teken van de chrysant en is prachtig geïllustreerd door Geertje Aalders.

Bloemlezing de orchidee

Bekijk hieronder ook de verkorte versie van de Bloemlezing.

Mensen zijn mooi, net als bloemen

De Bloemlezing brengt een ode aan de mens, via de kenmerken van een bloem. Een (online) cadeautje van Mooiwatbloemendoen.nl om een beetje schoonheid en positiviteit te verpreiden. Want mensen zijn mooi, magisch en ingenieus. Net als bloemen.

Schenk een ode

Je kunt de Bloemlezing delen met je geliefde, je moeder of een vriendin. Wie je maar een ode wilt brengen. Je vindt ze ook op onze Facebook- en Pinterestpagina. De komende Bloemlezingen staan iedere keer in het teken van de bloem die op dat moment centraal staat op Mooiwatbloemendoen.nl. In november is dit de Orchidee en in december de Amaryllis.

Dichter

De Bloemlezingen worden geschreven door Kim Triesscheijn. Kim staat voor eerlijk, echt en eigen. Op eigen wijze schrijft ze de wereld een beetje mooier. Als dichter van de bundel Liefde op het eerste gedicht. Maar ook als spoken word performer, blogger, copywriter, conceptdenker, kinderboekenschrijver. Kim & Bloemen: “Ik word vrolijk van bloemen op mijn schrijftafel; bossen met van alles wat. Bloemen die buiten de lijntjes durven te groeien en kleuren.”

Illustrator

Gewapend met een mesje en papier maakt Geertje Aalders sprookjesachtige geknipte illustraties. Ook bijzondere schilderwerken en pentekeningen komen van haar hand. Je hebt vast wel eens iets van haar werk gezien. Speciaal voor de Bloemlezing de orchidee maakte Geertje een pentekening. Geertje & Bloemen: “Flora en fauna spelen een belangrijke rol in mijn werk en dagelijks leven. Ik ben veel buiten waar ik geniet van groen. Een grote vaas met geurende bloemen op mijn werktafel geeft datzelfde gevoel en inspireert me om iets moois te maken. Ik pluis een bloem graag helemaal uit. Pas als ik ‘m ‘onder de knie’ heb, kan ik hem tekenen of schilderen.”
Bloemlezing de orchidee