Vul je hart en je herfst met bloemige DIY's

We selecteerden 5 blijf-maar-lekker-binnen projectjes
Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is tijd om oktober te verwelkomen, met bloemen. Het seizoen nodigt je uit om maar binnen te komen, waar het gezellig, droog en warm is. Een perfecte tijd om thuis aan de slag te gaan, met bovendien oktober woonmaand in je achterhoofd. We selecteerden 5 DIY's voor grijze weekenden en regenachtige middagen.

DIY bloemen in epoxy Mooiwatbloemendoen.nl

1. Vereeuwig bloemen

Om bloemen oneindig te laten stralen, vereeuwig je ze in epoxy. Daarmee geef je het startsein voor een bloemig najaar. En niet alleen voor jezelf, want de bloemen in epoxy maken leuke, originele cadeautjes. Zet een muziekje op, theetje erbij, stukje cake en knutselen maar. 

Bekijk de DIY Bloemen vereeuwigen in epoxy.

Bloemengordijn - Mooiwatbloemendoen.nl


2. Bloemengordijn

Feestje, behoefte aan een oppepper of gewoon zin om te DIY-en? Met dit bloemengordijn van Orchideesoorten Vanda en Euphorbia laat je je inner-creatieveling helemaal los gaan. Maar eerst even naar buiten, op zoek naar een stevige tak. Daar kun je die herfstwind dan weer voor bedanken.

Bekijk de DIY Bloemengordijn.

Geurzakje met roos en zonnebloem Mooiwatbloemendoen.nl

3. Slapen als een roos

Terwijl de regen tegen het raam tikt, val jij in een diepe slaap. Dat wordt nog fijner als je lakens naar rozen ruiken. Maak je dit alternatief op het geurzakje, dan laat je niet alleen je beddengoed, maar je hele linnenkast, woonkamer en badkamer geuren. De herfst ruikt lekker!

Bekijk de DIY Alternatief op het tuttige geurzakje.

Anjer DIY met bloemenvaas Mooiwatbloemendoen.nl


4. Een vaas met laagjes

Met een beetje verf, vilt en creativiteit transformeer je een wanstaltige bloempot in een vaas met laagjes. We kozen hier voor een roze-paarse combinatie, maar je kunt natuurlijk kiezen voor elke kleur, of een stofje met een patroontje erin. Hoe dan ook: mooi boeket erin en je hebt een nieuw middelpunt in huis.

Bekijk de DIY Een vaas met laagjes.

5. Hangende eucalyptus

Qua hangfactor lijkt deze DIY misschien een beetje op DIY nummer 2, maar deze heeft een wat stoerdere uitstraling. De koperen buis maakt 'm bovendien wat strakker. De eucalyptus geurt heerlijk, dus deze hanger doet het ook goed in de badkamer, zeker bij een verkoudheidje.

Bekijk de DIY Hangende eucalyptus.

Heb jij nog een DIY waarmee we het najaar moeiteloos doorkomen? Deel 'm op Instagram, met #mooiwatbloemendoen erbij.