Solo op Valentijnsdag

Ontdek hoe fijn Valentijn in je eentje kan zijn

Wat moet je als er niemand met een bos rozen onder je balkon O sole mio staat te zingen, maar het deze Valentijnsdag O solo mio alleen thuis op de bank is? Of dat nu komt doordat jouw ware een onbereikbare Amerikaanse acteur is of doordat je de man van je dromen nog niet tegen bent gekomen, maakt natuurlijk niet uit. De rest van de wereld is, bedolven onder bloemen, gelukkig aan het zijn en jij zit daar maar eenzaam en alleen. Dat gaan we dus even helemaal anders doen.

Maak er een feestje van

Je kunt een mooi ingepakte roos kopen en er heel de dag mee over straat lopen, zodat iedereen denkt dat je die van je minnaar hebt gekregen. Je kunt er ook echt een feestdag van maken. Hoe? We hebben de tips voor je op een rijtje gezet:

1. Flowerbomb je huis. Laat de rozen vandaag lekker links liggen en vul alle vazen en potten die je hebt met zoveel mogelijk andere bloeiers. Kleur en geur je huis of je leven ervan afhangt. De prachtige boeketten en losse stengels geven je als dank daarvoor een heel goed gevoel.

2. Geef je bestie een symbolische bloem. Bij de Alstroemeria staan bijvoorbeeld de zes blaadjes voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. De belangrijkste ingrediënten van een goede vriendschap! En iemand verrassen is toch net zo leuk als zelf wat krijgen? Wil je er echt helemaal voor gaan, maak dan een vriendschapsarmband.

3. De bloemetjes buitenzetten met je single vriendinnen is altijd een goed idee.

4. Geniet volop van je niet gekregen chocola. Morgen kan je broek nog dicht en hoef je niet per se naar de sportschool.

5. Verwen jezelf (hé, iemand moet het doen). Neem een maskertje, scrub, lak en smeer. Vertroetel je voeten met een heerlijk rozenvoetenbad. Uiteraard worden al deze verwenhandelingen ondersteund door heerlijk foute muziek: jouw guilty-pleasures. Neem de tijd voor de dingen waar je nooit tijd voor hebt. Niemand die je tegenhoudt!

6. Waarom zou je je eigen solo-Valentijnsdag eigenlijk met iemand willen delen? Independent als je bent, heb je helemaal geen relatie nodig. Wat je nodig hebt zijn zoveel mogelijk amaryllissen. Deze bloem symboliseert trots en betoverende schoonheid - want ja, een betoverende schoonheid ben je!

Snel jezelf trakteren dus.

En ineens blijkt een relatieloze V-dag Verrassend, Vrolijk en Voor herhaling vatbaar te zijn. Heb je er ook zo’n zin in?