Recept: Prosecco Jellies met bloemen

We kunnen aan de bloementafel!

Heb je The Gathering van Cleo Scheulderman gezien in het online magazine The Green Gallery? Indrukwekkend, toch? Wij delen hier haar recept die perfect past bij de perfect gedekte tafel. Of het nu om familie, vrienden of een combinatie ervan gaat, je wilt indruk maken! Dus laten we monden openvallen en er water in lopen. Wat natuurlijk niet mag ontbreken, zijn spectaculaire bloemen… om op te eten* dit keer. 

Prosecco Jellies

Bloemen en bubbels, de perfecte combinatie. We kiezen voor stijlvol, feestelijk en heerlijk. Dat zijn de Prosecco Jellies van Ajda Mehmet. Sparkling zit deze keer niet in een glas, maar ligt samen met de zalige, fleurige bloemen op je mooiste bordjes op tafel. Geen troosteten, maar proosteten.  

Benodigdheden:

  • 175 gram witte suiker
  • 10 gelatineblaadjes
  • 750 ml prosecco (of rosé met bubbels)
  • 20 eetbare bloemen
  • 500 ml slagroom
  • 12 kleine puddingvormpjes (75 ml) of een cupcakebakblik

Aan de slag

  • Doe de suiker in een pan met 125 ml water en verwarm dit tot de suiker is opgelost. Daarna zet je het vuur hoger. Breng het aan de kook en laat het koken tot het na 5 minuten wat stroperig is.
  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Knijp vervolgens het overtollige vocht uit de blaadjes en doe ze bij de suikerstroop. Roer het geheel tot de gelatine helemaal is opgelost en zet het opzij om af te koelen.
  • Giet de prosecco in een kom en roer het suiker-gelatinemengsel erdoorheen.
  • Leg de eetbare bloemen met de bovenkant naar beneden in de vormpjes. Giet hier voorzichtig het gelatinemengsel overheen tot de vormpjes vol zitten. De bloemen stijgen nu langzaam naar boven.
  • Zet de vormpjes voorzichtig in de koelkast en leg er een snijplank overheen, zodat de bloemen erin gedrukt blijven.
  • Laat het een nachtje stevig worden in de koelkast.
  • Om de gelei los te maken dompel je de vormpjes 10 seconden in kokend water. Niet langer, want dan smelten de jellies.
  • Plaats de snijplank weer op de vormpjes en draai het geheel in één beweging om. Wacht een minuutje, zodat de inhoud los kan komen, en haal dan de vorm weg.
  • Leg de jellies met behulp van een platte spatel op je favoriete bordjes en doe er een dot verse slagroom bij. Klaar!

Bloem smakelijk!

* Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.