Moederdag: inspiratie, tips en cadeau ideeën met bloemen

Zeg het haar met bloemen!

Moeders. Deze bijzondere vrouwen zouden iedere dag wel in het zonnetje gezet mogen worden. Of in de bloemen! Laten we in ieder geval die ene dag extra speciaal maken en flink uitpakken. Lees verder en ontdek de mooiste cadeaus en DIY's voor Moederdag met bloemen in de hoofdrol. Uiteraard ook te gebruiken om je fantastische oma, pleeg- of bonusmoeder op zondag 12 mei mee te verrassen. 

boeket Moederdag
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

originele cadeau ideeën voor moederdag

Je moeder(figuur) staat 24/7 voor je klaar. Met een kopje thee, een wijsheid of een steuntje in de rug. Verras jouw moeder daarom op zondag 12 mei met een persoonlijk en zelfgemaakt cadeau. Wat dacht je van deze 2 originele cadeau ideeën voor Moederdag? Steek je handen uit de mouwen en verras haar met een prachtige bloemenletter, of ga samen met je kroost aan de slag met mini-boeketten. Want jong geleerd is oud gedaan, en de liefde voor bloemen kan niet vroeg genoeg worden aangewakkerd. Toch? 

De meest geschikte bloemen voor moederdag

Op Moederdag draait het natuurlijk om het uiten van je gevoelens voor jouw moeder(figuur). Hoe je dat het beste doet? Zeg het met bloemen! Met deze 7 bloemen zit je altijd goed, want deze schoonheden zijn ijzersterk en hebben een rijke symboliek. De bloemen zijn perfect geschikt om solo in een vaas te laten stralen, om een mini-boeketje mee te maken voor bij het ontbijt op bed, of om te verwerken in een uitbundig boeket voor Moederdag. Kies jouw favoriet(en) en breng een bezoek aan je lokale bloemist!

bloemen om je moeder te gedenken

Misschien is je moeder, schoonmoeder of (overgroot)oma er niet meer. Dan zijn dagen als Moederdag best lastig, omdat je weer even met je neus op de feiten wordt gedrukt. Tegelijkertijd is het een mooi moment om je moeder(figuur) te memoreren en herinneringen te koesteren aan een bijzonder mens in je hart. We laten je zien hoe je dat kunt doen en welke bloemen geschikt zijn, zodat ook zij erbij is op deze bijzondere dag.

bloemen zo lang mogelijk mooi houden

Staat het moederdagboeket te shinen? Dan wil je natuurlijk dat de bloemen zo lang mogelijk mooi blijven in de vaas. Hoe je dat doet? Bekijk dit artikel met de beste tips en tricks voor het kiezen van de juiste vaas, het schikken van een boeket en het verzorgen van snijbloemen. En tip je moeder(figuur) dit artikel zodat zij ook op de hoogte is! 

Hoe verras jij jouw moeder(figuur) op Moederdag met bloemen? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatbloemendoen. 

moederdag cadeau | bloemenletter | origineel cadeau