Dit zijn de 7 meest geschikte bloemen voor Moederdag

Ijzersterke bloemen met een rijke symboliek

Mama’s zijn hedendaagse superhelden. Met een onzichtbare cape, uiteraard geborduurd met een glitter M, toveren ze pleisters, stamppotten en een warme schouder tevoorschijn. Jouw sterke superheld is de aller- allerliefste van de wereld. En dat verdient natuurlijk een prachtig én krachtig cadeau, in de vorm van een boeket vol betekenis. Lees verder en ontdek 7 bloemen voor Moederdag met een ijzersterke symboliek! 

gladiool | sterke bloem | bloem symboliek | moederdag cadeau

Gladiool

Hebben we het over bloemige helden, dan hebben we het natuurlijk over de gladiool. In de Romeinse tijd gooide men gladiolen naar overwinnende gladiatoren. Het was, en is, een bloem voor winnaars en rolmodellen. De bloem staat symbool voor kracht, trots en overwinning. Ook in de vaas maakt deze opvallende bloem met prachtige kleuren een groots gebaar. Kortom: Perfect geschikt om je moeder(figuur) mee te verrassen! 


Lisianthus

Lisianthus

De lisianthus heeft een teer en fragiel uiterlijk, maar vergis je niet. Deze rauwdouwer kan overleven in de barre omstandigheden van de woestijn. Het is een zeer sterke bloem die populair is vanwege haar elegante uiterlijk, prachtige kleuren en langdurige bloei. Daarnaast staat lisianthus symbool voor waardering, erkenning en dankbaarheid. Een perfecte bloem om je waardering voor je moeder te uiten! 


gerbera | bloem moederdag | sterke bloem | bloem symboliek

Gerbera

Op de kleuterschool tekende je alle bloemen nog hetzelfde. Maar wacht eens even.. Die kindertekeningen doen denken aan de altijd vrolijke gerbera. Cadeautip: snor zo’n oud kunstwerkje van jezelf op en geef het samen met een bos gerbera’s in alle kleuren van de regenboog. De gerbera staat symbool voor vrolijkheid en puurheid. Het is daarmee een kleurrijke aanwinst voor in je moederdagboeket! 


anthurium | hartvormige bloem | bloem moederdag

anthurium

Anthurium heeft een glimmend, hartvormig schutblad. Daarmee is de bloem perfect geschikt om je hart te laten spreken en je moeder te laten zien hoeveel je van haar houdt! Anthurium is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en maten, dus er is altijd wel een geschikt exemplaar te vinden voor in je boeket. Bijkomend voordeel van Anthurium is dat de bloem het langst houdbaar is van alle snijbloemen, waardoor je er lekker lang van kunt genieten. Nog een reden om voor deze bloem te kiezen: Anthurium staat, vanwege haar bijzondere bloeiwijze, symbool voor schoonheid. 


calla | aronskelkachtige | bloem moederdag | symboliek calla

Calla

Met Calla, ook wel Zantedeschia, maak je van Moederdag een feestje. De Grieken en Romeinen zagen de bloem als kelk waar je uit kon drinken en mee kan proosten. Vandaar dat de bloem als geluksbloem wordt gezien en van oudsher gebruikt wordt voor feestelijke gelegenheden. Calla kan verschillende kleuren hebben, variërend van wit tot geel, rood, paars, oranje en groen. De bloem geeft een stijlvolle, luxueuze uitstraling aan een boeket en staat symbool voor zuiverheid, sympathie en schoonheid. Kortom: een geweldige aanvulling voor je moederdagboeket! 


chrysant

Chrysant

De chrysant betekent letterlijk gouden bloem. Perfect voor je moeder en haar hart van goud. Deze stijlvolle, opvallende bloem staat ook nog eens symbool voor geluk en gezondheid. Chrysant geeft warmte en kleur aan je boeket, en is verkrijgbaar in een ongekend groot kleurenpalet. Ook kent de bloem vele bloemvormen: van enkel- tot meerbloemig en van spider- tot pomponvorm. En om het af te maken staat de sterke chrysant lang in de vaas. Wat wil je nog meer?


aster

Aster

Is de moeder in kwestie ook een (overgroot)oma? Koop dan een flinke bos asters. Die staan namelijk symbool voor gelukkige ouderdom. Prachtig in een groot boeket of schattig in losse vaasjes! De aster is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, van wit tot roze en paars. De gele kern van de bloem laat de smalle blaadjes nog mooier uitkomen. Zo zorg je voor een flinke dosis vrolijkheid en kleur in je moederdagboeket! 


kijkje in de kas: zo worden bloemen gekweekt

Benieuwd hoe prachtbloemen als Anthuriums en Gerbera's gekweekt worden? Neem dan eens een kijkje in de kas van Anthogether, waar de broers Marco, Gert en Theo de Anthurium kweken met trots en met veel aandacht voor kwaliteit, diversiteit en innovatie. Of kijk in de kleurrijke kas van LG Flowers met meer dan 80 soorten gerbera's, waar familie Lansbergen zo duurzaam mogelijk ruim 95 miljoen gerbera's per jaar teelt. 

meer moederdag cadeau ideeën

Welke bloemen geef jij aan jouw moeder(figuur)? We zijn benieuwd! Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Kun je nog wel wat meer bloemige inspiratie gebruiken voor Moederdag? Bekijk ons dossier vol moederdagtips, of steek je handen uit de mouwen en verras je moeder met een zelfgemaakte bloemenletter.