Moederdag

Vergeet 't niet en pak flink uit met bloemen

Moeders. Deze bijzondere vrouwen zouden iedere dag wel in het zonnetje gezet mogen worden. Of in de bloemen. Laten we in ieder geval die ene dag extra speciaal maken en flink uitpakken! Mooiwatbloemendoen.nl geeft je de mooiste, verrassendste en vrolijkste bloemencadeautips. Uiteraard ook te gebruiken om je fantastische oma, pleeg- of cadeaumoeder mee te verwennen. We maken er moeders mooiste Moederdag van.

Moederdag Mooiwatbloemendoen.nl

Feiten en familie

Laten we beginnen met; waar komt de traditie eigenlijk vandaan? Wat geven we het liefst? We hebben een aantal feiten en nice to knows voor je op een rijtje gezet.

Dat wetende, is het natuurlijk extra leuk om je bloemencadeau persoonlijk te maken. Welke kleuren vindt ze mooi? Houdt ze van klassiek, modern of zelfs van lekker gek? Maak een superorigineel en net-even-anders-boeket. Of creëer met meerdere generaties een generatieboeket bestaande uit lievelingsbloemen.

Eén soort uitkiezen kan natuurlijk ook. Kijk dan niet alleen of je de bloem mooi vindt, maar verdiep je even in de betekenis. Je kunt er veel mee zeggen tegen je moeder, verzorger of oma. En lees over de bijzondere familiegeschiedenis van de bloem.

Shoppen of zelf maken

Bekijk ook de speciale Moederdag-shopping. Boordevol cadeautips met bloemenprints, vazen en gadgets. Of maak zelf iets moois zoals geurzakjes die niet tuttig zijn, pak een cadeautje in met verse bloemen, maak een slinger van anjers of een bloemenfossiel van keramiek

Culinaire bloemen

Je kunt bloemen geven, maar je kunt ze ook eten! Geniet zondag 12 mei van een zalige bloemenlunch of -diner in Restaurant De Kas. Of organiseer thuis een High Tea met bloemen. Bestrooi de gerechten rijkelijk met bloemen, we laten je een paar mooie voorbeelden zien. We vertellen je ook wat de drie lievelingsbloemen in de keuken zijn en we delen het recept van een te gekke bloementaart van Pixels & Kruimels.

Winactie

Oh ja! Houd de site goed in de gaten want we houden ook een fijne Moederdag-winactie met alstroemeria’s. Deze bloem staat voor vriendschap.

Meer weten?

Mooiwatbloemendoen.nl geeft je in de artikelen hieronder graag wat inspiratie voor onvergetelijke cadeaus en de beste Moederdag ooit. Heb je zelf nog een tip, laat je het ons dan weten via Facebook, Instagram of Twitter?