DIY: pompoenkunstwerk met bloemen

Om een heel seizoen van te genieten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Met deze prachtige DIY heb je het hele seizoen een prachtig kunstwerk op tafel. Met dé sterren van het seizoen: typische herfstbloemen en pompoenen. Ga jij aan de slag met deze DIY?

DIY: pompoenkunstwerk met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Pompoenen in verschillende maten (en eventueel kleuren). Bijvoorbeeld de muskaatpompoen.
  • Typische herfstbloemen 
  • Verf
  • Verschillende kwasten

Zo maak je het

Als de kleur van de pompoen niet helemaal matcht met jouw herfstaltaar dan kun je de pompoen een andere basiskleur geven. Dan kan met een grovere kwast. Laat deze onderlaag drogen en bedenk ondertussen welke bloemen je wilt schilderen in heerlijke herfstkleuren. Pak een aantal bloemen uit de vaas om zo waarheidsgetrouw te blijven. Met een klein penseel en gele, rode of oranje verf maak je typische herfstbloemen zoals chrysant, anjer en dahlia. Vergeet de bladeren niet te schilderen, dit geeft dat echte herfstgevoel.

Pompoencollectie

Klaar met de eerste pompoen? Fantastisch! Een tweede pompoen kun je op dezelfde wijze schilderen of juist heel modern in één kleur laten. En gebruik echte bloemen om de pompoenen aan te kleden! Hoe je dat dat doet, lees je hier. Ook leuk, deze DIY pompoenvazen voor een verrassende herfst-entree.

MEER (herfst)INSPIRATIE

Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie voor de herfst? Neem dan een kijkje op ons Pinterest board herfst. Of volg ons op Instagram en Facebook voor je dagelijkse dosis bloemeninspiratie.