DIY: pompoenkunstwerk met bloemen

Om een heel seizoen van te genieten

Met deze prachtige DIY heb je het hele seizoen een prachtig kunstwerk op tafel. Met dé sterren van het seizoen: typische herfstbloemen en pompoenen. Ga jij aan de slag met deze DIY?

DIY: pompoenkunstwerk met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden pompoenen beschilderen

  • Pompoenen in verschillende maten (en eventueel kleuren). Bijvoorbeeld de muskaatpompoen
  • Typische herfstbloemen (zoals deze), zodat je waarheidsgetrouw kunt schilderen 
  • Verf
  • Verschillende kwasten

pompoenen beschilderen: zo doe je dat

Als de kleur van de pompoen niet helemaal matcht met jouw herfstaltaar dan kun je de pompoen een andere basiskleur geven. Dan kan met een grovere kwast. Laat deze onderlaag drogen en bedenk ondertussen welke bloemen je wilt schilderen in heerlijke herfstkleuren. Pak een aantal bloemen uit de vaas om zo waarheidsgetrouw te blijven. Met een klein penseel en gele, rode of oranje verf maak je typische herfstbloemen zoals chrysant, anjer en dahlia. Vergeet ook de bladeren niet te schilderen, dit geeft dat echte herfstgevoel. Klaar met de eerste pompoen? Fantastisch! Een tweede pompoen kun je op dezelfde wijze schilderen of juist heel modern in één kleur laten.

MEer DIY's met POMpoenen

Kun je geen genoeg krijgen van herfstdecoratie met pompoenen? Ontdek dan ook eens hoe je stijlvolle bloem-pompoenen maakt met echte bloemen, of ga aan de slag met pompoenvazen om een prachtig herfstboeket in de laten stralen. En wil je je pompoen zo lang mogelijk mooi houden? Bekijk dan tips in dit artikel

MEER (herfst)INSPIRATIE

Op zoek naar nog meer originele ideeën of seizoensinspiratie? Ontdek dan eens ons herfstdossier bomvol DIY's, boeketten en heerlijke herfstrecepten. Of volg ons op InstagramPinterest en Facebook voor je dagelijkse dosis florale inspiratie.