DIY: onderwaterbloemen in je waterglas

De drijfkaars voor extra romantiek

Tijdens de decembermaand steken we heel wat kaarsen aan. Als manier om af te tellen naar Kerstmis (advent), maar veelal voor extra sfeer aan tafel. Creëer zelf ook een bijzonder lichtje. Met bloemen! Als dat geen perfecte drijfkaars voor romantiek is... 

Onderwaterbloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor onderwaterbloemen in een glas

  • Waterglas of meerdere waterglazen
  • Gedestilleerd water
  • Sterke bloemen zoals roos, gerbera, calla of anthurium
  • Takjes uit de kerstboom
  • Drijfkaars(en)

zo maak je onderwaterbloemen in een glas

Maak de glaasjes goed schoon met afwasmiddel. Vul ze met gedestilleerd water. Dit water houdt het water in de glaasjes langer helder. De bloemen blijven langer mooi en gedestilleerd water gaat vorming van luchtbubbels op de bloem tegen.

Snijd of knip de bloemsteel kort op de knop af. Laat ze hierna vallen in het water. Voeg een takje uit de kerstboom toe. Begint je glas mooi vol te raken? Voeg dan ook een drijfkaars toe en steek deze aan met de hulp van een lange lucifer of aansteker. Klaar is kaars! 

meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer kerstige DIY's? Bekijk ook eens hoe je een kerstbal met bloemen maakt, ga aan de slag met een mini kerstkrans voor op je glas, of ontdek hoe je zelf een sprookjesachtige servetring met frêle bloemen maakt. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.