DIY: glazen kerstbal met bloemen

Prachtig in de boom óf op je bord

Verzorg je dit jaar het kerstdiner en ben je aan het nadenken over mooie tafeldecoratie? Look no further! Met deze leuke DIY heb je binnen een handomdraai een lieve en florale verrassing op het bord van je gast. En het leuke is: na het diner geef je 'm een ereplekje in je boom.

DIY boule de Noël au cœur fleuri
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor een glazen kerstbal met bloemen

Zo maak je de glazen kerstbal met bloemen

  1. Verwijder het dopje van de kerstbal. Vul de kerstbal met bloemen en/of bloemblaadjes. Bijvoorbeeld van een steel die is geknakt toen je het kerstboeketrecept vol warme tinten ging maken. Knip ook een steel van de kerstboom voor een beetje groen. De laatste ruimte vul je op met een mooi gekleurde veer of een stuk lint. Wil je extra lang van je florale kerstbal genieten? Gebruik dan droogbloemen of bloemen die mooi drogen
  2. Plaats het dopje terug op de kerstbal en knoop het lint aan het oogje. Hiermee kan je straks de kerstbal in de boom hangen.
  3. Optioneel: wil je jouw florale kerstbal extra speciaal maken? Voeg dan een handgeschreven notitie toe of een naamkaartje voor je stoelopstelling.
  4. Plaats de bal met florale verrassing op een linnen servet op je mooiste borden. Merry Christmas!

meer kerstinspiratie

Meer kerstinspiratie opdoen? Bekijk dan eens dit kerstboeketrecept met warme tinten of laat je inspireren door deze sprookjesachtige servetring met frêle bloemen. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.