DIY: guirlande met kerstbloemen

Haal een typische kerstsfeer in huis

Heb je een plekje waar je nog wel een super-duper-over-de-top of mini-kerstinjectie kunt gebruiken? Een beetje rood, een beetje groen... Een zweem van spar en amaryllis. Deze guirlande, ofwel kerstslinger, staat eigenlijk overal schitterend. Boven de haard (wanneer je deze niet gebruikt), om de trapleuning, boven de eettafel of op de kast. Of doen we het overal? Keuzestress!

DIY: holly jolly guirlande met kerstbloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig voor een guirlande met kerstbloemen

Zo maak je de guirlande met kerstbloemen

Begin met een stevig stuk ijzerdraad. Vouw deze dubbel en draai het draad iets om elkaar heen. Zo kun je gemakkelijker stelen tussen het ijzerdraad steken. De rest van de stelen kun je vastmaken met bloemistentape.

Het is mooi om de guirlande een uitwaaiend effect mee te geven. Een soort begin en einde dus. De kopse kant met gestructureerde korte stelen en naar het einde toe steeds meer waaierige en uitstekende bloemen. Het leuke aan deze guirlande is dat geen enkel exemplaar gelijk is aan de vorige. Experimenteer met kleurverloop, met vorm en structuur, met verse en droogbloemen.

Is je guirlande af? Buig deze voorzichtig om je haard, trapleuning, deurpost of gordijnroede. Lukt het je niet om er zelf een te maken? Vraag dan of je lokale bloemist je kan helpen. De guirlande die je in dit artikel ziet is gemaakt door bloemist A.P Bloem uit Amsterdam.

guirlande Mooiwatbloemendoen.nl

meer kerstinspiratie met bloemen

Meer kerstinspiratie opdoen? Bekijk dan eens dit kerstboeketrecept met warme tinten of laat je inspireren door deze glazen kerstbal met florale verrassing. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.