DIY: bloemen drogen aan de waslijn

Gewoon naast je bikinibroekje

In de lente en zomer staan de tuin en vazen er vol mee: prachtige bloemen in de bloei van hun leven. Verleng het plezier die deze bloemen je geven door ze te drogen. We schreven al eerder hoe je bloemen kunt drogen op drie klassieke manieren, maar gewoon aan de waslijn kan - met een beetje aanpassing - ook. Zo kun je er eerst buiten en daarna binnen van genieten! Aan de slag.  

Bloemen drogen waslijn Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Bloemen geschikt om te drogen (houtachtige of dunne stelen)
  • Wij kozen onder andere voor Lagurus, Lunaria, Limonium, Amaranthus en Craspedia

Zo doe je het

Schik kleine bosjes van dezelfde bloemen en hang deze op hun kop om te drogen. Voor het mooiste resultaat doe je dat op een plek in de schaduw, waar het wel warm wordt. Na een paar dagen zijn de bloemen gedroogd. Dit kun je testen door in de steel te knijpen. Is deze niet meer flexibel? Dan zijn je droogbloemen klaar om te shinen!

Na het drogen

Droogboeketten of vazen waarin verse en droogbloemen worden gemixt zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Droogbloemen zijn enorm veelzijdig. Lijst ze in, maak er een gipsbol van of volg onze diy: bloemenkrans à la Yoko Negi. In de vaas zijn ze ook een plaatje. Sterker nog, zo’n boeket met ingetogen kleuren kunnen juist de rust geven die dat ene hoekje nodig heeft.

meer zomerse inspiratie

Kun je wel wat meer zomerse bloemeninspiratie gebruiken? Ontdek hoe je langer van je zomerbloemen geniet door ze te beschermen tegen zon en hitte, waan jezelf op vakantie in de bergen met dit avontuurlijke zomerboeket, of duik de keuken in voor een verfrissende mocktail met lavendel en kokoswater