DIY: Bloem-pompoenen

Van freak naar chique

Hallo-ween! We hebben er weer zin in dit jaar. Zorg dat niet alleen je outfit on point is, maar ook je huis. Pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken, maar we gaan er wel wat anders dan anders mee doen. We verruilen de freakshow voor een fashionshow, want we gaan stylish pompoenen maken. Met bloemen uiteraard. Hoe je dit precies maakt? Dat leggen we je stap-voor-stap uit: 

DIY: Bloem-pompoenen | mooiwatbloemendoen.nl

Wat heb je nodig:

  • Kleine (Japanse) pompoenen
  • Droogbloemen en verse bloemen naar keuze. Wij kozen voor: helichrysum, broom bloom, hypericum, clematis zaad en lagurus
  • IJzeren spelden met ijzeren kopje (doosje)
  • Schaar

Aan de slag

Stap 1

Verzamel meerdere kleine pompoenen. Dit kunnen verschillende soorten en kleuren zijn. Wij kozen voor kleine, Japanse pompoenen met hun kenmerkende groene tint. Oranje pompoenen werken natuurlijk ook heel mooi dit seizoen.

Stap 2

Bedenk wat je wilt maken. Ga je voor subtiele herfstbloemen die je over de pompoen laat meanderen en zet je ‘m als stijlvolle centerpiece op tafel? Kan ook heel goed, als het geen Halloween is! Of kies je voor dieprode kleuren als knipoog naar horror en gore tijdens de spannende feestavond?

Stap 3

Kies verse herfstbloemen die qua kleur helemaal passen bij dit seizoen en droogbloemen die het geheel afmaken. Maak bijvoorbeeld variaties van pompoenen volledig bestaande uit droogbloemen, een paar met alleen verse bloemen en een aantal gecombineerde. De droogbloempompoenen blijven natuurlijk langer goed, maar verse bloemen kun je gemakkelijk vervangen en ze geven een heerlijke bonte touch aan je pompoen.

Stap 4

Zorg dat je de stengels van de bloemen zo kort mogelijk bij de bloem zelf afknipt. Je houdt dus enkel de bloem over. 

Stap 5

Steek een speld door het hart van de bloem en bevestig deze aan de pompoen. Maak een meander van bloemen van de bovenkant tot de onderkant van de pompoen. Of bedenk je eigen vorm.

Meer, meer, méér herfstinspiratie?

Kijk jij ook zo uit naar de herfst en de mooie kleuren van het seizoen? Dan is het oogstboeket misschien ook iets voor jou! Of omarm de herfst met een bloemenkrans. Volg je ons al? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest. We zijn benieuwd naar jouw resultaat, dus deel jouw creatie met ons met de hashtag #mooiwatbloemendoen!