DIY: bloem-pompoenen

Stylish herfstdecoratie in een handomdraai

Herfst en pompoenen: een populaire combinatie. Niet alleen in herfstrecepten, maar ook in herfstdecoratie. Ontdek in deze DIY hoe je van een pompoen een stylish variant met bloemen maakt waar je een heel seizoen (en tijdens Halloween!) van geniet. Hoe je precies een bloem-pompoen maakt, leggen we je hieronder stap-voor-stap uit.

DIY: Bloem-pompoenen | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden bloempompoen

  • Kleine (Japanse) pompoenen
  • Droogbloemen en verse bloemen naar keuze. Wij kozen voor helichrysum (strobloem), broom bloom (brem), hypericum, clematis zaad en lagurus
  • IJzeren spelden met ijzeren kopje (doosje)
  • Schaar

zo maak je een bloempompoen

Stap 1

Verzamel meerdere kleine pompoenen. Dit kunnen verschillende soorten en kleuren zijn. Wij kozen voor kleine, Japanse pompoenen met hun kenmerkende groene tint. Oranje pompoenen werken natuurlijk ook heel mooi dit seizoen.

Stap 2

Bedenk wat je wilt maken. Ga je voor subtiele herfstbloemen die je over de pompoen laat meanderen en zet je ‘m als stijlvolle centerpiece op tafel? Of kies je voor dieprode kleuren als knipoog naar horror tijdens Halloween?

Stap 3

Kies verse herfstbloemen die qua kleur helemaal passen bij dit seizoen (zoals deze typische herfstbloemen) en droogbloemen die het geheel afmaken. Maak bijvoorbeeld variaties van pompoenen volledig bestaande uit droogbloemen, een paar met alleen verse bloemen en een aantal gecombineerde. De droogbloem-pompoenen blijven natuurlijk langer goed, maar verse bloemen kun je gemakkelijk vervangen en ze geven een heerlijke bonte touch aan je pompoen.

Stap 4

Zorg dat je de stengels van de bloemen zo kort mogelijk bij de bloem zelf afknipt. Je houdt dus enkel de bloem over. 

Stap 5

Steek een speld door het hart van de bloem en bevestig deze aan de pompoen. Maak een meander van bloemen van de bovenkant tot de onderkant van de pompoen. Of bedenk je eigen vorm.


Meer, meer, méér herfstinspiratie?

Kun je geen genoeg krijgen van warme herfstkleuren en van decoratie met pompoen? Maak dan eens een prachtige pompoenvaas, of beschilder een pompoen en maak er een kunstwerk van. Voor nog meer (herfst)inspiratie volg je ons natuurlijk op Facebook, Instagram en Pinterest. Oh, en deel je jouw (pompoen)creatie met ons met de hashtag #mooiwatbloemendoen? We zijn benieuwd!