De florale ansichtkaarten van Maartje van den Noort

Getekende schoonheden om te versturen, in te kleuren of op te hangen

Ilustrator Maartje van den Noort is verliefd op flora en die liefde is wederzijds. Daarom lieten tien bloemen zich gewillig door haar tekenen om vervolgens te prijken op een setje prachtige ansichtkaarten

Ansichtkaarten van Maartje van den Noort - Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Maartje van den Noort

Vanuit liefde voor flora

We vroegen Maartje naar de inspiratie voor deze kaarten. Ze vertelt: 
"Deze serie is ontstaan vanuit mijn liefde voor bloemen. Deze liefde heb ik een beetje vanuit mijn genen meegekregen denk ik. Mijn oudtante was een enorme wandelaar en liefhebster van flora en fauna en mijn opa had in de jaren rond de oorlog een prachtige kwekerij in Rotterdam. Mijn moeder doet nooit anders dan bedenken wat ze nu weer kan verbeteren aan haar tuintje, inmiddels balkon."

Schetsen in de krochten van tekenlades

"De laatste jaren richt ik mij qua tekenen en schilderen steeds meer op de natuur. Zo verzamelde ik stapels schetsen die terechtkwamen in de krochten van mijn tekenlades en allerhande schetsblokken. Zo nu en dan kwam ik er weer eentje tegen en zo bedacht ik me: waarom laat ik hier niet een mooie serie kaarten van drukken?"

Lijntekeningen voor allerlei gelegenheden

"Dus na een eerste serie die ik combineerde met wat oude zwartwitfoto’s van mijn oudtante, heb ik nu een tweede aangepaste set laten drukken. Op nog mooier papier, dit keer zonder de zwartwitfoto’s met alleen lijntekeningen. Het valt me op dat de kaarten passen bij allerlei gelegenheden. Vrolijke, verdrietige en verstilde momenten. Of gewoon ter decoratie. En mocht je toch kleur willen, dan kun je ook prima zelf met wat waterverf of potlood een kleurtje aanbrengen!"

Hier koop je de kaarten van Maartje

De kaarten zijn gedrukt op mooi stevig papier met een lichte structuur. Ze pronken prachtig naast 'the real things', de echte bloemen. Je bestelt de kaarten in de webshop van Maartje. Een set van tien kaarten kost € 12,50 exclusief verzendkosten.