In de ban van de pioenroos

Het mysterie van bloemenwerelds grootste verleidster
Geschatte leestijd: 2 minuten

Vraag een willekeurige groep vrouwen hun lievelingsbloem en de pioenroos wordt minstens een keer genoemd. Bij het noemen van de oh zo prachtige bloemennaam gaan gezichten stralen en dromen ogen een beetje weg. Aaah, een boeket met verse pioenen in zachte tonen. Wonderschoon! Wat is dat toch met de aantrekkingskracht van de pioenroos? Wij zochten het voor je uit.

Pfingstrosen Tollwasblumenmachen.de

Exclusiviteit

Wat je niet kunt krijgen, wil je juist hebben. Schaarste werkt, zo ook in de bloemenwereld. De pioenroos is volop verkrijgbaar in mei en juni, maar tijdens de rest van het jaar moeten we het zonder haar doen. En laat dat nou nét op ons “moeten-willen-hebben”-gevoel werken. 

Luxe uitstraling

Zet een paar pioenrozen in een simpele glazen vaas en het lijkt alsof je je roeping tot interieurstylist hebt misgelopen. Pioenrozen hebben weinig nodig om de show te stelen. Met hun natuurlijke allure stralen ze luxe en weelde uit. En zijn we daar niet allemaal af en toe naar op zoek?

Elke dag anders

Poederroze, romantisch wit of mysterieus rood. Met enkele of dubbele bloemen. Een mono boeket of een mix aan verschijningsvormen. Geen enkel boeket met pioenrozen is gelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er nooit genoeg tijd is om van deze beauty’s te genieten. We willen meer!

Een mooie herinnering

Door haar populariteit is de pioenroos een graag geziene gast op bruiloften, babyshowers en andere feestelijkheden. De geur neemt je weer even mee naar die bijzondere dag. Haar zijdezachte bladeren doen je denken aan je prachtige outfit van toen. Oh, those days! Met pioenrozen op tafel kun je de klokken weer horen luiden, proef je de smaak van red velvet cake op je papillen en zie je de blijde gezichten van geliefden om je heen. Kriebels in je buik, een verwarmd hart. Is het pioenseizoen alweer van start?