Boeketrecept: het weggeefboeket met rozen

Een voor jezelf, een om weg te geven

Leg deze maand de Bloemenagenda eens naast je eigen agenda. Op de een staat de roos, in de andere vast een leuke afspraak met een vriend(in), zus of iemand anders waar je om geeft. Daarom geven we je een recept voor twee boeketten: een voor jezelf, een om weg te geven.

Boeketrecept met rozen Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

  • Roos in verschillende kleuren (zie hieronder)
  • Viburnum opulus (dat zijn de besjes)
  • Senecio (zilverblad)
  • Brassica (sierkool)

De roos vertelt wat jij wilt zeggen

Een van de twee boeketten geef je dus aan jezelf, in het kader van de zelfliefde. Mocht je twijfelen wie de andere boeketkandidaat moet worden, dan kan de symboliek van de roos je helpen. Zo staat de rode roos voor liefde, een roze voor geluk en dankbaarheid, een gele voor intieme vriendschap en een oranje voor waardering. Een beetje mixen kan natuurlijk ook. Zo sta je straks niet alleen met een bos bloemen, maar ook met een mooie boodschap op de stoep.

Laten maken of toch liever DIY?

Je kunt met bovenstaande florale ingrediëntenlijstje op je bloemist afstappen en vragen of hij/ zij twee boeketten wil maken. Maar heb je creatieve handen en wat tijd, probeer het dan zelf eens. Dat maakt de boeketten nog persoonlijker. We leggen je graag uit hoe je dat doet.   

Ook online delen

Bloemen delen, dat kan natuurlijk ook online. Laat je rozenboeket zien op Instagram, met #mooiwatbloemendoen.