Mooi, mooier, botanische Afrikaprints!

Fashion & Afrika

Dames (en heren natuurlijk) in Afrika hebben het goed begrepen. Kleur en prints zijn prachtig, helemaal als je ze integreert in je outfit. Je maakt er een statement mee, fleurt er van op en ze zijn over tien jaar nog steeds helemaal fabulous! Zet je schrap voor een flinke dosis Afrikaanse prints mét botanische knipoog. 

Natuur als inspiratiebron

Opvallend aan de jurken, rokken, broeken en hoofddoeken is dat de natuur heel vaak als inspiratiebron dient. Iedere regio heeft zijn eigen kleuren of samenstellingen, maar in geheel Afrika zien we in de stoffen bloemen en planten terug. Wist je dat heel veel Afrikaanse textiel in Nederland wordt gefabriceerd? Het Helmondse Vlisco is ruim 150 jaar smaakmaker in het Afrikaanse modebeeld.

Top tot teen in print

Helaas beschikken we niet allemaal over Beyoncé-looks. Maar we beloven: een outfit in print is echt voor iedereen weggelegd. Kies een kleur die bij je past en de meest complimenterende pasvorm en maak het af met de mooiste accessoires. Een lange avondjurk, een jumpsuit voor naar het strand of een broek met crop top. Echt, er zit altijd een print voor je bij!


Durfal: prints combineren

Durf jij het aan om verschillende prints en kleuren te combineren? In een geslaagd ensemble is het heel eigentijds en hip. Hoedje erbij, kekke hak en je bent klaar om de wereld te rulen.


Zeg het met bloemen

Sommige mensen kunnen werkelijk alles hebben. Ben jij ook zo lucky? Ga ervoor met een waanzinnige hoofddoek en stijl jouw look af met een contrasterende bloem. Of nog beter een hele rits of steel met bloemen. Wowsa! Trouwen en gezegend met afrohaar of prachtige krullen? Dan steek je gewoon gipskruid in je haar. Geen diadeem nodig!