5 kunstenaars geïnspireerd door bloemen

Van Banksy tot Van Gogh

Bloemen zijn altijd al een grote inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Van klassieke meesters tot hedendaagse fashion designers. Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet!

Vincent Van Gogh

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Als we moeten raden wat Vincent Van Gogh zijn lievelingsbloem is dan gokken wij op zonnebloemen

Vincent van gogh zonnebloemen - Mooiwatbloemendoen.nl

Banksy

Graffiti artiest en politiek activist Banksy heeft een van zijn meest bekende werken gemaakt op een garagemuur in de West Bank, Jeruzalem. De boodschap is luid en duidelijk: vrede! 

banksy flower throwerAzuma Makoto

De sculpturen van Azuma Makoto zijn sprookjesachtig mooi. Bloemen in ijs gevangen laten zich opeens van een heel andere kant zien. 

Azuma Makoto Exhibition “ICED FLOWERS”

Gareth Pugh

Fashion, zowel haute couture als ready-to-wear, heeft altijd al botanische elementen gehad. Menig designer heeft een florale jurk ontworpen, wij raakten in 2015 verliefd op die van Gareth Pugh. Zal zijn lievelingsbloem de lelie zijn?

gareth pugh

Kenneth Cobonpue

De bloom lounge chair van Kenneth Cobonpue is werkelijk een plaatje. Het ontwerp (2009), gebaseerd op een ontluikende bloem, won geheel terecht tal van design awards. 

kenneth cobonpue bloom chair

Krijg je niet genoeg kunst en bloemen? Voor ons high end online magazine The Green Gallery maakten drie uiteenlopende kunstenaars een hedendaagse interpretatie van het historisch bloemstilleven van Rachel Ruysch. 

Martyn Thompson