Trouwdag vieren? 7x boeket inspiratie

Vier je huwelijksjubileum met bloemen!

Of je nu je 1, 12.5, 25 of 50 jaar getrouwd bent: er is een passend boeket voor ieder huwelijksjubileum! Passioneel, romantisch of seizoensgericht: laat je inspireren door de onderstaande 7 boeketten en geef je geliefde op jullie trouwdag een passend boeket cadeau!

boeket trouwdag inspiratie | trouwdag vieren | jubileum
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Bloemen: het perfecte trouwdag cadeau! 

Dat ieder huwelijk anders is, hoeven we je niet te vertellen. Ook ieder huwelijksjaar brengt zijn eigen ontwikkelingen en ups en downs met zich mee. Het leuke is dat je met bloemen uiting kunt geven aan je gevoel en je boodschap kracht bij kunt zetten.  

Je bloemkeuze baseren op de favoriete bloemen van je geliefde is altijd een goed idee, maar met de juiste symboliek, vormen, kleuren en geuren til je jouw boeket naar een hoger niveau. Waar wacht je nog op? Laat je inspireren door de onderstaande 7 boeketten om je geliefde mee te verrassen op jullie trouwdag. 

1. Boeket voor een speciaal huwelijksjubileum  

Is jullie trouwdag extra speciaal omdat je bijvoorbeeld 12.5 jaar getrouwd bent (koperen huwelijk)? Of heb je een 25-jarig huwelijk (zilveren huwelijk), 40-jarig huwelijk (robijnen huwelijk) of 50-jarig huwelijk (gouden huwelijk) te vieren? Verras je geliefde dan met een uitbundig boeket dat liefde ademt. Breng je partner een ode aan de liefde met bloemen als rozen, ranonkels, anjers en freesia’s

boeket huwelijksjubilieum | boeket trouwdag vieren

2. Vrolijk boeket met een goudgeel randje 

Gaat jullie liefde niet altijd over rozen, maar zijn jullie nog altijd heel blij met elkaar? Of hebben jullie een moeilijk jaar achter de rug maar zie je de toekomst zonnig in? Wat jouw reden voor een vrolijk geel boeket ook is: succes gegarandeerd! Combineer bijvoorbeeld krachtige gladiolen met vrolijke, gele gerbera’s en zonnebloemen. Zo geef je jullie trouwdag een goudgeel randje. 

boeket zonnebloemen | trouwdag vieren vrolijk boeket

3. Romantisch boeket met rozen in pasteltinten 

Zitten jullie op een roze(n) wolk, maar vind je rode rozen te klassiek en wijk je liever af van de standaard? Kies dan voor een romantische combinatie van rozen in pasteltinten, zoals geel, wit, paars en roze. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis, dus dit boeket zit barstensvol liefdevolle symboliek! Als dat geen schot in de roos is op jullie trouwdag…  

rozen pasteltinten | boeket rozen verschillende kleuren

4. Stijlvol en eenvoudig (lente)boeket  

Bij een jubileumboeket denk je misschien in eerste instantie aan een uitbundig boeket. Maar je hoeft niet groots uit te pakken om je onvoorwaardelijke liefde te uiten met bloemen! Sterker nog: juist een ogenschijnlijk simpel boeket kan heel stijlvol zijn en stralen door eenvoud. Wat dacht je bijvoorbeeld van een eenvoudig boeket met witte tulpen (of andere witte seizoensklassieker) en een witte orchidee?  

wit boeket tulp orchidee | boeket trouwdag vieren

5. Vrolijk boeket vol geuren en kleuren 

Zijn jullie dolgelukkig en maakt jullie liefde soms blind? Verras je geliefde op jullie trouwdag dan met een boeket waar je ook met je ogen dicht van kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor prachtige en heerlijk geurende freesia’s. Ga je liever voor minder felle kleuren, ontdek dan de heerlijk geurende combinatie van lathyrus en viburnum.  

trouwboeket freesia | gele freesia

6. Krachtig boeket in de kleur van de liefde 

Wil je jouw partner op jullie huwelijksdag laten weten dat jouw liefde onvoorwaardelijk is, en dat je valt op karakter? Benadruk dan de kenmerken van iedere bloem (vorm, structuur, hoogte, geur), in plaats van de kleur, door voor bloemen in één kleur te kiezen. Combineer bijvoorbeeld de hartvormige anthurium, uitbundige hortensia, romantische rozen en verfijnde asparagus.  

rood boeket anthurium roos | boeket liefde

7. Passioneel boeket vol liefdevolle symboliek 

Rozen zijn het universele symbool voor liefde en passie. Niet gek dus, dat een passioneel boeket met rode rozen het perfecte cadeau is op je trouwdag! Voor wat extra vuur en hartstocht voeg je een hartvormige, rode anthurium en roze of rode anjers toe, die symbool staan voor bewondering, liefde en waardering. We garanderen je: met dit boeket zet je jouw liefde in vuur en vlam!  

passioneel boeket | liefde boeket | rozen anjer

Extra cadeau ideeën voor je trouwdag 

Een boeket is op zichzelf natuurlijk al een prachtig cadeau, maar met deze extra tips maak je het cadeau voor je trouwdag helemaal af:  

  • Schrijf (met de hand!) een treffende tekst of liefdesgedicht op een kaartje, hang die aan het boeket en je zult zien hoe waardevol en krachtig jouw handgeschreven boodschap is. Een beetje hulp nodig? Laat je inspireren door dit voorbeeldgedicht.  
  • Zet jouw boeket kracht bij: vertel tijdens het geefmoment het verhaal achter het boeket. Vertel bijvoorbeeld waarom je die specifieke bloemen hebt gekozen, wat de symboliek van de bloemen is en waarom het boeket bij jouw partner en jullie huwelijk past.  
  • Zet het boeket zelf in een geschikte vaas en verzorg het boeket zodat je partner dit niet hoeft te doen. Nog geen pro in het schikken en verzorgen van bloemen? Met deze tips en tricks houd je bloemen zo lang mogelijk mooi in de vaas.  
liefdesgedicht | romantisch gedicht

Meer inspiratie voor een cadeau op je trouwdag 

Op zoek naar meer inspiratie voor een cadeau op jullie trouwdag? Wees creatief met bloemen en verras je geliefde met een romantisch ontbijt op bed, een overheerlijk taartje of dessert, met de smaakvolle toevoeging van eetbare bloemen. Ook leuk: ga aan de slag met deze liefdesdrank met rozenblaadjes

taartjes eetbare bloemen