De bloemencirkel van het leven

Azuma Makoto’s nieuwste bloemenproject: ‘Back to the earth’

Wie van bloemen houdt weet dat zelfs met de grootste zorg en aandacht een bloeiende bos bloemen op een gegeven moment ook het kopje laat hangen. Je kunt gebiologeerd blijven kijken naar het verwelkingsproces. Er zit schoonheid in het verval. Dat zal bloemkunstenaar Azuma Makoto ook hebben gedacht. In zijn laatste werk ‘Back to earth’ laat hij de (bloemen)cirkel van het leven zien. 

Azuma Makoto Back to Earth Designboom Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Azuma Makoto / Designboom.com

Timelapse op repeat

Tienduizenden kleurrijke bloemen werden in een 4 meter grote cirkel gelegd en vastgelegd tussen mei en juni 2017. Dit vond plaats in Saitama in Japan. Het resultaat kun je zien in de timelapse die Azuma Makoto op zijn Instagram liet zien. Wat start als een kleurrijke, opvallende cirkel in een grasgebied eindigt in een landschap waar niets lijkt te zijn gebeurd. Niets is minder waar. 

Leven en dood

Alle stadia van ontbinding hebben hun eigen charme, kleuren en gevoel. Azuma Makoto: “Leven en dood bestaan naast elkaar. We hebben alle  stadia van het leven in een documentaire weten te vangen.”
Wat vind jij van het bloemenproject?

Bloemkunstenaar Azuma Makoto

We schreven al vaker over de bloemkunstenaar Azuma Makoto. In Exposé #14 interviewden we hem over zijn inspiratie, zijn boek Encyclopedia of flowers en zijn prachtige ijssculpturen. Bekijk ook de animatie ‘Story of flowers’.