Azuma Makoto's Encyclopedia of Flowers

Een gebonden bloemenarchief uit Japan

Zo'n boekenomslag waar je je ogen niet vanaf kan houden. En sla je 'm open, dan doen je kijkers helemaal een vreugdedansje. Zomaar een effect dat de Encyclopedia of Flowers op je kan hebben.

Azuma Makoto's Encyclopedia of Flowers Mooiwatbloemendoen.nl

Wat is het?

De Encyclopedia of Flowers is samengesteld door de Japanse kunstenaar/ bloemist Azuma Makoto (verantwoordelijk voor de bloemarrangementen) en Shiinoke Shunsuke (fotograaf). Het vuistdikke boekwerk is, zoals de naam al doet vermoeden, een waanzinnig mooie encyclopedie van bloemen en planten wereldwijd. En ja, er zit een handige en uitgebreide index achterin, maar vooral de prachtige foto's laten je eindeloos bladeren, pagina na pagina na pagina.

"Als bloemist vind ik het mijn verantwoordelijkheid om bloemen te archiveren voor toekomstige generaties, zodat ze niet vergeten worden."

Encyclopedia of Flowers, deel drie

Deel 1 kwam uit in 2011, deel 2 in 2015 en het derde deel is in 2016 uitgebracht. Azuma Makoto: "Met de encyclopedie archiveren we bloemen en planten. Nieuwe bloemen, zowel mooi als lelijk, verschijnen en verdwijnen steeds sneller van de markt. Als bloemist vind ik het mijn verantwoordelijkheid om ze te archiveren voor toekomstige generaties, zodat ze niet vergeten worden. Dit project is heel belangrijk voor me, en het wordt voortgezet in mijn bedrijf, ook na mijn dood."