Zwevende powerbloemen

Een momentopname kunstig vastgelegd

Kunstfotografe Claire Droppert legt in haar serie Gravity, Flower Power bloemen vast op een wel heel bijzondere manier. Door de natuurlijke elementen aarde en wind te koppelen aan vergankelijkheid ontstaat een levendig beeld waar je naar blijft kijken. 

Gracity Flower Power Claire Droppert Mooiwatbloemendoen.nlCopyright: Claire Droppert

Spring-in-'t-veld

De bloemen zijn letterlijk afgebeeld als spring-in-'t-veld. Op de achtergrond een bloemenveld, in de lucht een handjevol bloemknoppen op het hoogtepunt van zwaartekracht. Je moet jezelf bedwingen om niet de handen uit te steken. Óf aan het doek te ruiken. In de bloemenserie zien we typische voorjaarsbloemen als tulp, narcis en hyacint. We spraken Claire over haar werk:

Over het Gravity-kunstproject

“Het Gravity kunstproject draait om zwaartekracht en de combinatie van de diverse elementen uit de natuur. In Gravity I - Sand Creatures heb ik gewerkt met een soort zandsculpturen op het strand. Deze serie is nogal ingetogen qua kleur en heeft een mysterieuze sfeer. Hetzelfde principe wilde ik toepassen met mijn nieuwe serie, maar dit keer in combinatie met vrolijke, krachtige kleuren. Daarom sprak het idee van bloemen mij meteen aan. Zoveel variëteit in kleur, daar werd ik meteen vrolijk van.”

#Lievelingsbloem

“Het is lastig kiezen, maar als ik een Lievelingsbloem zou moeten aanwijzen dan ga ik voor de klassieke Hollandse tulp. Het is toch de trots van Nederland en is er zijn zoveel mooie soorten. Alhoewel ik van grote zonnebloemen ook heel blij wordt én de geur van hyacinten. Ik geloof dat ik nog wel even door kan gaan..!”

Keuzes maken

“Ik heb voornamelijk de bloemen in mijn serie geselecteerd vanwege de geweldige variëteit in kleur. Ik streefde naar spetterende kleuren die goed in contrast stonden met de lucht. Met deze bloemcombinaties werkte dat het best.”

Over Claire Droppert

Claire Droppert is naast kunstfotografe ook ontwerper en Instagram influencer en woonachtig in Rotterdam. Ze maakt fine art kunstwerken waarbij ze zich vaak laat inspireren door landschappen en natuur, zoals ook in de ‘Flower Power’ serie.