Voorjaar/zomer 2022 Trend Collectie: Bright & Breezy

Bloemen die je dit seizoen niet wilt missen
Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit seizoen staat in het teken van vrolijke kleuren en prints. Stijltrend Bright & Breezy geeft je een vakantiegevoel en inspireert tot een creëren van een speelse, ontspannen sfeer. Je zet hiervoor de juiste toon met bonte boeketten, bloemen in snoepkleuren en ongecompliceerde dessins. Lees snel verder, ontdek de 6 bloemen van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras!

bright breezy bloemen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Allium

Allium, ook bekend als sierui, kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol met kleine, kleurrijke bloemetjes. Van paars tot blauw en wit: met de sierui zorg je voor een explosie van vrolijkheid. De bloem doet het perfect als centerpiece op tafel, maar zorgt ook in je vaas voor een echt Bright & Breezy gevoel. Genieten doe je overigens niet alleen van de bloemetjes. Ook de statige stelen mogen er zijn. 

Alstroemeria

De alstroemeria blijft in eerste instantie nog wat verlegen in haar bloemkop schuilen. Maar olala, wat een verrassing als ze haar knoppen opent! Dan zie je zes tot acht felgekleurde bloemen aan haar steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze. Alsof je nog niet genoeg geniet van deze kleurrijke bloem, trakteert ze je ook nog op een lang vaas- of tasleven. Kijk maar! 

Asclepias

Asclepias, ook wel zijdeplant, is met haar prachtige kleur en vorm een welkome toevoeging aan de Bright& Breezy trend. De meest bekende zijdeplant is de oranje Asclepias tuberosa, maar er zijn de laatste jaren veel nieuwe kleuren bijgekomen die zich perfect laten combineren. Van bordeauxrood tot roze en paars: ieder bont boeket verdient een prachtbloem als asclepias! 

Duizendblad

Duizendblad, ofwel Achillea, is een bloem uit duizenden. Ze kenmerkt zich door haar natuurlijke uitstraling en platte bloemschermen. De bloem heeft een heerlijke geur en kent vele kleuren: van zalmroze tot rood en van wit tot geel. Ze zorgt, zelfs in een stillevenboeket, voor een luchtig vakantiegevoel. En dat is precies waarom deze vrolijke schoonheid thuishoort in deze stijltrend.

Freesia

Freesia staat bekend om haar sprankelende kleuren en haar subtiele, zoete geur. Deze stijlvolle bloem zorgt voor een ultiem zomers, Bright & Breezy gevoel in huis. In een uitbundig boeket of solo in een (fles)vaas: freesia is als een wolkje confetti. Ze tovert een lach op je gezicht.

Margriet

Witte bloemblaadjes, gele hartjes: als er één bloem is die zorgt voor een zomers gevoel, dan is het wel de margriet! Van speels boeket tot stilleven: ze combineert perfect in ieder zomers boeket. De margriet staat symbool voor ‘licht’ en is daarmee letterlijk het zonnetje in huis. Niet gek dus, dat ze een plek verdient in deze stijltrend.

Benieuwd naar de planten-trends voor de lente en zomer van 2022? Bekijk de Bright & Breezy plantencollectie hier.

Volg ons op Pinterest, Facebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Bright & Breezy. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!