Stijltrend New Frontiers

Snel, smart & senses

De toekomst is hier. Deze stijltrend draait om snel, smart en senses. Hoe kunnen we in een steeds slimmere leefomgeving in contact blijven met onszelf? Er moet gezocht worden naar een gezonde balans, we moeten een nieuw ritme vinden binnen het tempo waarin zoveel voor ons wordt bepaalt, bedacht en verwacht.

New frontiers in het interieur

In het interieur zorgt deze trend voor slimme, technologische oplossingen. Bijzondere metallic finishes, transparante materialen met kleurverloopjes en spiegelende effecten geven een sci-fi effect. Bloemen en planten blijven juist zo simpel mogelijk. We zien ze vooral in paarstinten, voor een vleugje extra mystiek en mysterie in huis.

New frontiers buiten

In de tuin vertaalt deze trend zich eveneens mysterieus en futuristisch. Dezelfde technologische gemakken van binnen nemen we mee naar buiten. Het gevoel van een slimme tuin wordt versterkt door het gebruik van kleur en materialen: vervreemdende dieptewerkingen, patronen met olievlek of iriserende effecten zorgen voor een ongrijpbaar gevoel.

Vormen

De vormen zijn strak, geometrisch of juist futuristisch. Opvallend is dat de materialen belangrijker zijn dan de vorm. 

Kleuren

Paars en lila spelen de hoofdrol. En ook de kleurverlopen, de metallic bewerkingen en spiegelende kleuren zijn gelinkt aan deze stijltrend. 

Materialen

De gebruikte materialen zijn van kunststof, glas en metaal. Er wordt ook af en toe gebruik gemaakt van glas en keramiek met een bijzondere finish. 

Planten

Het groen in deze tuin mag strak zijn, en wordt aangevuld met witte, paarse en lila tuinbloeiers. Dit beeld wordt nog sterker als de planten ook een gestileerde vorm hebben. De sfeer in deze tuin is energiek.

Dessins 

Kleurverlopen, grafische lijnstructuren en lijntekeningen met perspectief zien we als dessin met regelmaat binnen deze trend.

Bekijk ook eens de andere twee stijltrends: Harvesting Elements en Soft Landing. Welke past het beste bij jou? Deel het met ons op social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen.