Stijltrend Harvesting Elements

Fleurige duurzaamheid

Binnen deze stijltrend draait het om duurzaamheid en de dag van morgen. We zijn bezorgd om de aarde, en door deze nieuw gevoelde verantwoordelijkheid maken we meer sobere keuzes. De leefbaarheid van onze directe omgeving, maar ook die van de planeet is een terugkerend thema. 

Stijltrend Harvesting Elements Mooiwatbloemendoen.nl

Harvesting Elements in het interieur 

Deze trend zorgt voor rustgevende interieurs waar het om het ritme van de seizoenen en pure producten draait. De duurzame insteekt zorgt voor een ware revival van gerecyclede materialen die hun echtheid behouden. De samengestelde materialen en producten die worden gebruikt zien er niet perfect uit, maar tonen hun geschiedenis. Ook bloemen en planten hebben in deze trend een bijzondere rol: monoboeketen mogen worden gedroogd, of er wordt een bont plantboeket in een vaas gezet. 

Harvesting Elements buiten

In de tuin vertaalt deze trend zich op dezelfde wijze als in het interieur, maar is deze nog duidelijker te vangen. De tuin is opgeruimd, heeft een heldere efficiënte indeling en waar mogelijk worden materialen hergebruikt. Het visuele contrast komt onder andere terug in het gebruik van natuurlijke elementen, bijvoorbeeld in beton gecombineerd met schelpen.

Vormen

De vormen zijn simpel en zonder poespas. Ook vind je veel natuurlijke, onregelmatige en organische vormen.

Kleuren

Wit, grijs en zwart voeren de boventoon, op de voet gevolgd door blauwtinten. Ze worden vergezeld met natuurlijke kleuren zoals groen, blauw en bruin. 

Materialen

De gebruikte materialen zijn uiteenlopend en vaak ontstaan door meerdere materialen bij elkaar te brengen. Deze recyclingsmaterialen hebben vaak een onaf, grof karakter.  

Dessins 

Natuurlijk ogende dessins of dessins zonder opsmuk zijn in deze trend favoriet. Er wordt gebruik gemaakt van de marmerlook en van vlekpatronen, maar evengoed een simplistische ruit of een streep voor weefsels.

Bekijk ook eens de andere twee stijltrends: New Frontiers en Soft Landing. Welke past het beste bij jou? Deel het met ons op social media met de hashtag #mooiwatbloemendoen.