Mood-matching winterboeketten

Breng je gevoelens tot leven met bloemen!

Op koudere, donkere winterdagen kan wat extra vrolijkheid in huis geen kwaad. Hoe? In de vorm van bloemen natuurlijk! Want bloemen bezorgen je een goed humeur en een glimlach op je gezicht. In dit artikel laten we je zien hoe je jouw stemming kunt uiten én beïnvloeden met behulp van een slim gekozen boeket. Lees snel verder!

boeket roos gloriosa | rood boeket | winterboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Je kunt natuurlijk direct naar je lokale bloemist rennen en de bloemen kiezen die je in de juiste stemming brengen. Bloemen kiezen op gevoel is helemaal prima en werkt voor jou misschien fantastisch, maar wil je een gegronde keuze maken en meer betekenis toevoegen aan je boeket? Lees dan onderstaande informatie over de betekenis van bloemen en kleur.

Betekenis van de kleur van bloemen

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kleur invloed heeft op hoe je je voelt. Goed nieuws, want dat betekent dat je met de juiste kleur je stemming kunt beïnvloeden! Met bloemen in zachte tinten (zoals lichtroze en lichtpaars) stimuleer je zorgzaamheid en ontspanning. Knalkleuren als oranje en geel zorgen voor een flinke dosis vrolijkheid en energie. Een boeket met veel tinten groen zorgt ervoor dat je een gevoel van rust en harmonie ervaart. 

Symboliek van bloemen

Niet alleen de kleur, maar zeker ook de soort bloem heeft, bewust of onbewust, invloed op hoe je je voelt. Dat een rode roos een vleugje passie en romantiek toevoegt, wist je natuurlijk allang. Maar wist je dat Gloriosa staat voor kracht en succes? Dat Lathyrus het symbool is voor zachtaardigheid? En dat Anthurium symbool staat voor schoonheid en elegantie? Bekijk hier meer over de symboliek van bloemen. 

boeket orchidee leeuwenbek

Match je mood met je boeket

Benieuwd hoe een boeket, gecreëerd op basis van stemming, eruitziet? Wij stelden 3 boeketten samen die een bepaalde stemming representeren. Speels, krachtig of dromerig: welk boeket is jouw favoriet en brengt jouw gevoel tot leven? 

Een speels boeket

De combinatie van zachte en felle kleuren, de diversiteit aan vormen en de hoogteverschillen maken dat dit boeket direct een speels gevoel geeft. Daarmee is dit speelse boeket perfect geschikt voor controlfreaks die het leven graag wat minder serieus willen nemen, als je een luchtige, ontspannen sfeer wilt creëren, of als je juist nonchalant en speels in het leven staat en die speelsheid wilt benadrukken. 

Benodigdheden: wilgenkatjes, Alpinia pupurata, bloesemtak, leeuwenbek, Anthurium, roos, sering, orchidee en Gloriosa.

speels boeket | wilgenkatje | pastel boeket

Een krachtig boeket 

Dit krachtige boeket vol kleurrijke en opvallende stelen, steelt ieders hart. Heb je last van een slecht humeur? De knalkleuren van Strelitzia en Oncidium (orchidee) vrolijken je direct op. Kan jouw zelfvertrouwen een boost gebruiken? De vlammende Gloriosa straalt onmiskenbaar kracht uit. Wil je een romantisch vuurtje aanwakkeren? Een blik op de rode rozen zegt al genoeg.

Benodigdheden: sering, fritillaria persica, Strelitzia, Oncidium, dahlia, Gloriosa, roos en orchidee

krachtig boeket | roos | gloriosa | rood boeket

Een dromerig boeket

Zachte kleuren, subtiele geuren… Dit boeket is om bij weg te dromen en zou niet misstaan op je nachtkastje. Je voelt ‘m al aankomen: dit boeket is perfect geschikt als je verlangt naar rust en ontspanning of juist een relaxte mood wilt versterken. Heb je last van boosheid of van driftbuien (van je kind)? Zet dit boeket op een zichtbare plek, neem de tijd om de bloemen stuk voor stuk écht te bekijken en ervaar meer zachtheid en geduld. 

Benodigdheden: limonium, Lathyrus, Helleborus, ranonkel en astilbe

dromerig boeket | ranonkel | pastelkleurig boeket

Meer inspiratie

Geef je jezelf of een geliefde een boeket, inclusief gewenste stemming, cadeau? Dan wil je dat bundeltje geluk natuurlijk wel mooi inpakken. Bekijk deze stijlvolle flower wraps en laat je inspireren! En ben je op zoek naar een zonnig en warm winterboeket? Bekijk dan dit vrolijke boeketrecept. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Instagram, Pinterest en Facebook.